Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Model Gwen in de thuisstudio

vrijdag 29 juni 2007, 20:03 door | 9.974x gelezen | 3 reacties

Ik had een druk weekend. Afgelopen zondag had ik een fotoshoot met model Gwen samen met Léon van de fotoclub. Hij had het model geregeld via Dutchheaven en ik stelde mijn apparatuur beschikbaar. Alhoewel, eigenlijk waren het Willy's flitsers, want mijn eigen flitsers waren ter reparaties terug naar de leverancier. De vroegere D-lites blijken namelijk last te hebben van een te klein condensatortje die ervoor zorgt dat de flitser niet altijd wilt ontsteken.

Het probleem werd gelukkig kosteloos verholpen door de importeur, maar uiteraard was ik te laat met het opsturen van mijn flitsset, zodat ik ze niet op tijd retour had (afgelopen maandag kreeg ik ze retour).

Aan het begin van de middag pikte we Gwen op van station Wijchen. Na een kopje koffie in de woonkamer zijn we de hele middag druk geweest met fotograferen. Vooraf hadden Gwen en Léon foto's uitgezocht die ze als inspiratie wilde gebruiken, maar in de praktijk hebben we daar eigenlijk te weinig gebruik van gemaakt.

Gwen is een mooie dame, maar ik had toch moeite om de 21 jarige naar mijn smaak op de foto te krijgen. Wellicht dat ik haar te lief op de foto probeerde te zetten terwijl ik Gwen met haar harde kaaklijn wellicht juist stoerder vast had moeten leggen. Léon had mijn probleem duidelijk niet, hij was laaiend enthousiast over Gwen en zijn foto's van haar.

We hebben redelijk wat kunnen spelen met verschillende lichtopstellingen zoals high en low key en met verschillende achtergrondjes. Al met al een leerzame en gezellige middag!

Model Gwen
Model Gwen

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Marcel
  Marcel schreef op vrijdag 29 juni 2007 om 20:57  | reageer

  Een hele mooie foto Elja. Ik wil ook weleens met modellen werken ik heb dat nog nooit gedaan. Heb via je link naar Dutcheaven me aangemeld bij die site. Waar kan ik nog meer foto's van je vinden?

 2. leon
  leon schreef op vrijdag 29 juni 2007 om 21:32  | reageer

  tja Elja, ik kan er ook niets aan doen. Ik vond Gwen een prettig en aantrekkelijk model om mee te werken ondanks het feit dat dit haar 2e of 3e shoot was.
  Maar dat is meestal zo als je zelf het model mag uitzoeken, lijkt me.
  Ik heb er zeker een paar goede foto's aan over gehouden.

  Ik laat er wel een paar zien op de bijeenkomst van de fotoclub vrolijk


  Ik vond het erg leuk om te doen en zeer leerzaam. Ik hoop dat ik vaker welkom ben in je studiootje

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 29 juni 2007 om 22:46  | reageer

  @Marcel; Bedankt voor je compliment! Dutchheaven is een erg handige website om modellen te vinden, dus zeker een aanrader. Meer door mij gemaakte foto's vind je uiteraard in andere artikelen hier op Photofacts en in mijn portfolio.

  @Léon; Gwen is ook inderdaad een aantrekkelijk en prettig model om mee te werken, maar ik had moeite om de foto's te maken die ik in mijn hoofd had. Uiteindelijk heb ik ook een paar mooie foto's die ik de moeite waard vind. vrolijk

  Ik ben in elk geval erg benieuwd naar jouw foto's van Gwen! Enne, uiteraard ben je vaker welkom; ging prima zo met z'n tweeën.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord