Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Alexander Thijssen

Tussen compact camera en digitale spiegelreflex

zaterdag 17 mei 2008, 17:37 door | 8.907x gelezen | 8 reacties

Jawel, vandaag dus een eerste stap gezet richting de aanschaf van een spiegelreflex met de aankoop van een hybride digitale camara. Al is het dan een tweedehandse camera. Ik kreeg via een collega te horen dat er iemand over ging stappen op een spiegelreflex camera en dus de oude camera weg deed voor een spotprijs. Een buitenkansje waar ik geen moment over hoefde te twijfelen.

Dus ben ik de volgende dag meteen langs gegaan om naar de camera te kijken. De camera zelf zag er nog helemaal goed uit en alles werkte ook nog goed. Dus heb ik besloten om met deze camera te gaan oefenen. Weer een stapje dichter bij mijn droom; de betere professionele spiegelreflex camera.

Fujifilm FinePix S602 Zoom
De Fujifilm FinePix S602 Zoom


Onder tussen heb ik met mijn 'nieuwe' Fujifilm FinePix S602 Zoom al weer heel wat foto’s kunnen maken. De dikke handleiding die bij de camera zit moet ik nog eens op mijn gemak gaan lezen in het zonnetje buiten in de tuin. Dan zal ik natuurlijk alle opties van de camera kunnen benutten.

Voor de rest kan ik er behoorlijk mee uit de voeten tot nu toe. Ik zie het maar als tijdelijke tussen camera tot dat ik genoeg gespaard heb voor de aanschaf van een redelijke spiegelreflex. Je kent vast hoe dat gaat met aan 18 jarige. De meeste van de bezoekers van Photofacts.nl hebben die leeftijd waarschijnlijk al gehad. Als je 18 jaar bent dan haal je een rijbewijs, kort daarna een auto, en dat alles is tamelijk duur om allemaal te bekostigen.

En dan nog met vrienden op vakantie, naar allerlei muziek festivals en dergelijke. Er gaat zeker nog eens een moment komen dat ik mij echt een goede camera kan veroorloven. En dan wil ik echt een goed en mooi portofolie gaan opbouwen. Nu oefen ik nog maar even een eind weg met deze camera. Dat levert op zich ook helemaal geen verkeerde resultaten op. Ik ben zeer tevreden over deze camera, ook al is hij alweer een aantal jaartjes oud. Voor meer informatie kun je overigens hier een uitgebreid review lezen over de camera. Met deze nieuwe camera op zak ga ik de komende tijd maar weer verder denken over de spiegelreflex die het gaat worden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

8 reacties

 1. Jac Trum
  Profiel  Jac Trum schreef op zaterdag 17 mei 2008 om 21:19  | reageer

  Alexander, alles is maar relatief. Een paar jaar geleden zou ik nog gekwijld hebben bij het idee van zo'n Fuji camera. Mooie foto's worden niet gemaakt omdat je de allermodernste spiegelreflex hebt, maar omdat je oog hebt voor wat je wilt fotograferen. Er zijn heel wat fotoamateurs die met eenvoudige middelen foto's kunnen maken waarvan dure reflexbezitters alleen maar kunnen kwijlen. Veel plezier met je Fuji!

 2. hoogantan.nl
  hoogantan.nl schreef op zondag 18 mei 2008 om 09:12  | reageer

  Wijze woorden van Jac Trum. Dus gewoon lekker veel schieten en zo je eigen persoonlijke stijl opbouwen. Een mooie portfolio onderscheidt zich door samenhangende beelden, die een eigen stijl uitspreken. Hoe meer je schiet, des te meer je gaat ontdekken wat jouw stijl is... en dat kan zeker ook met deze camera. En de belangrijkste tip die ik kan geven: Have Fun!!!

 3. Alexander
  Profiel Alexander schreef op zondag 18 mei 2008 om 12:33  | reageer

  Dank jullie wel voor de reacties. Jac Trum heeft inderdaad gelijk, degene achter de camera moet gewoon oog hebben voor fotografie. En dit kan inderdaad met elke camera. Ik ga zeker genieten met het maken van foto's met behulp van mijn Fuji. Bedankt!

 4. MarcelG
  MarcelG schreef op zondag 18 mei 2008 om 13:29  | reageer

  Die 602 is een hele fijne camera als ik mijn achterbuurman mag geloven. Hij heeft 'm al jaren, en schiet er prachtige platen mee.

  Veel plezier er mee!

 5. Alexander
  Profiel Alexander schreef op zondag 18 mei 2008 om 13:34  | reageer

  Goed om te horen! Ik hoop er inderdaad nog heel veel plezier mee te beleven en er mooie foto's mee te kunnen schieten. Zal binnenkort wel wat laten zien op Photofacts als het wat beter weer word om foto's te maken vrolijk

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 18 mei 2008 om 15:04  | reageer

  @Alexander. Les 86 (er zijn belangrijker lessen): fotograferen kan ook als het slecht weer is.

 7. Derk
  Profiel Derk schreef op dinsdag 20 mei 2008 om 16:51  | reageer

  Eens met Jac. Kom zelf net van een hybride camera af en daarmee kun je prima platen schieten. Sterker nog, het is vaak nog makkelijker dan met een SLR, je kunt alleen bepaalde zaken niet, maar wat geeft het. Geniet ervan zou ik zeggen.

 8. zahara
  Profiel zahara schreef op vrijdag 15 januari 2010 om 15:21  | reageer

  heb ook deze camera, ben er heel tevreden van.

  zelf ben ik ook nog maar net begonnen met foto's nemen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord