5 Dagen Deal: Word lid met korting + gratis Fotobijbel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Verslag World Wide Photowalk 2013

zaterdag 5 oktober 2013, 23:32 door | 4.460x gelezen | 12 reacties

Vandaag werd de Worldwide Photowalk van Scott Kelby gehouden. Zelf was ik aanwezig bij de wandeling in Culemborg. Deze wandeling werd georganiseerd door Josť Iping die dit jaar uberhaubt pas voor het eerst van de Worldwide walk had gehoord. De organisatie was echter prima geregeld.

Zo had Josť voor een gids gezorgd: Mischa ten Kate, die vaker stadwandelingen begeleidt. Dat was een leuke toevoeging, want zo kreeg je ook nog wat achtergrond informatie mee van wat je zag.

De wandeling begon om 10:00 uur en er waren ruim twintig fotografen aanwezig. Vanuit de jachthaven bij Culemborg liepen we eerst langs de Lek naar de spoorbrug. Daar vonden we zowel de brug als het treinverkeer als foto objecten. Vanuit daar liepen we door een natuurgebied terug richting het dorp.

Culemborg; uitrit vrijlaten
f/5.0, 1/125s, ISO 100 @ 50mm

Het weer werkte goed mee. Het begon was fris en mistig, maar als snel brak de zon door en werd het te warm om nog met je jas aan rond te lopen. Zoals altijd was het leukste aan de wandeling weer het contact met andere fotografen. Tussen het geklets door heb ik nog zo'n 65 foto's genomen, waarvan ik zelf de detailsfoto's het meest geslaagd vond.

In het historische dorpje zelf was uiteraard ook voldoende te fotograferen. Allerlei oude gebouwtjes en natuurlijk de mensen die er rondliepen. Na een tocht van twee uur sloten we af in grandcafe Mediterrane aan de markt. Daar heb ik, samen met een aantal van de aanwezigen, nog genoten van een heerlijke lunch.

Culemborg maria regina
f/7.1, 1/250s, ISO 100 @ 47mm


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Harry Mulder
  Profiel Harry Mulder schreef op zondag 6 oktober 2013 om 09:39

  Alles zat hier mee: goed georganiseerd, leuke mensen en prachtig oktoberweer! Ook ik heb genoten en geschoten!

 2. JacobJan
  Profiel  JacobJan schreef op zondag 6 oktober 2013 om 10:57

  Hallo Elja,

  Leuk stukje! Toch een rectificatie: Culemborg heeft sinds 1218 stadsrechten is dus een stad/stadje.
  Ook ik heb genoten van de wandeling en ik vond het leuk dat jij erbij was! Kom vooral nog eens terug. Bijvoorbeeld voor www.werkaanhetspoel.nl

 3. mecx
  Profiel mecx schreef op zondag 6 oktober 2013 om 12:18

  Elja, verslag vind ik een beetje teveel gezegd (een stukje tekst en 2 foto's vrolijk , maar dat zal ongetwijfeld aan het korte tijdsbestek hebben gelegen. Misschien nog wat meer materiaal een dezer dagen? In ieder geval mooi dat het geslaagd was.

 4. Ruby
  Ruby schreef op zondag 6 oktober 2013 om 13:12

  Heel herkenbaar vrolijk als een van de medewandelaars/fotografen. Ben benieuwd naar ieders resultaat. Deze twee foto's heb ik in ieder geval niet. Zo zie je maar, ook al loop je dezelfde route, ieders waarneming is vanuit een ander perspectief. Leuk.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.373 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord