100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Portretfotografie in het bos met kleding en props

zondag 23 juni 2024, 23:23 door | 936x gelezen | 0 reacties

Twee weken geleden had ik een shoot met model Jade. Hoewel het weer toen nog niet echt geweldig was kozen we voor een shoot in het bos. Een klein stukje bos geeft je vaak al flink wat mogelijkheden voor leuke foto's, zeker als je ook nog wat kleding en props mee neemt.

Jade reading

Jade - f/3.2, 1/250s, 100 ISO @ 150mm

Voor dit soort locatieshoots neem ik doorgaans mijn fototas, een tas met flitsers, een tas met lichtvormers ťn een tas met kleding en props mee.

Die kleding heb ik over de jaren verzameld door af en toe wat nieuws te bestellen via sites als Vinted. De spullen vind ik meestal bij tweedehands winkeltjes.

Vaak schaf ik iets aan omdat ik een specifiek beeld voor ogen heb voor een shoot op korte termijn, maar meestal zijn ze prima te gebruiken voor verdere sessies.

Jade walking

Jade - f/3.2, 1/250s, 100 ISO @ 195mm

Voor deze shoot had ik onder andere een zomerjurkje en een oud boek meegenomen. Het jurkje geeft gelijk een zomers feel aan de foto's en een boek is altijd geschikt om je model iets eenvoudig (lezen) te doen te geven.

Door je model iets te laten doen krijg je vaak vanzelf al meer natuurlijke foto's. Dat vind ik persoonlijk meestal leuker dan geposeerde foto's waarbij het model recht in de camera kijkt.

De foto's hierboven heb ik overigens gemaakt met mijn Canon EOS R5 voorzien van een EF 70-200mm f/2.8 L IS objectief. Een prima combinatie voor dit soort foto's.


Een verhaal vertellen met je foto's


Met techniek alleen ben je er nog niet, want het kan zo maar zijn dat die foto met romige achtergrond en perfecte belichting niet de aandacht krijgt die het verdient.

Gelukkig is het niet moeilijk om je foto's interessanter te maken, door een verhaal te vertellen krijgt je foto namelijk meer diepgang.

Meer weten over het vertellen van een verhaal met je foto's?
Bekijk de cursus Verhalende Portretfotografie.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Portretfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.029 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord