Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Gijs Ettes

Review: de camera van de Samsung Galaxy S7

vrijdag 11 maart 2016, 19:38 door | 13.818x gelezen | 0 reacties

Een nieuw jaar betekent weer een nieuwe flagship-smartphone van Samsung. De Samsung Galaxy S7 pakt veel minpunten van zijn voorganger aan, maar hoe zit het eigenlijk met de camera? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in.

Hoge eisen


Je telefoon zal niet gauw je spiegelreflexcamera vervangen, maar de laatste jaren is de kwaliteit van smartphonecamera's wel sterk toegenomen. Ga je een dagje of weekendje weg, dan kun je in ieder geval je compactcamera thuis laten.

Toch blijven gebruikers op dit gebied steeds hogere eisen aan hun toestel stellen, en het is dan ook niet zo gek dat Samsung met de Galaxy S7 weer vol inzet op de camera.

Samsung Galaxy S7


Naast de snellere hardware, het fraaie scherm en de waterbestendige behuizing moet de camera het unique selling point van de Galaxy S7 zijn. Zijn voorganger, de Galaxy S6, had al een heel behoorlijke camera, maar toch was er ruimte voor verbetering.

Die is er niet gekomen in de vorm van een hogere resolutie (de S7 schiet 12 megapixel-foto's met een beeldverhouding van 4:3), maar met snellere autofocus en betere prestaties bij weinig licht.

Minder megapixel


De Galaxy S7 fotografeert met 4 megapixel minder dan de S6, met als gevolg dat foto's ingezoomd sneller pixelig worden, maar heeft een grotere sensor en een groter diafragma (f/1.7 in plaats van f/1.9) waardoor de camera meer licht kan opvangen.

In donkere situaties is daardoor meer detail en minder ruis zichtbaar. Samsungs nieuwe smartphone presteert bovengemiddeld goed, wat ook is te danken aan de optische beeldstabilisatie.

Samsung Galaxy S7 bij weinig licht


Een andere innovatie is de zogeheten dual-pixel-technologie. Dit houdt in dat de camera niet alleen alle pixels gebruikt om licht op te vangen, maar ook om automatisch scherp te stellen. In de praktijk focust de camera daardoor stukken sneller, aangezien vlotter berekend kan worden op welk deel van het beeld scherpgesteld moet worden.

Zowel in ideale als donkere omstandigheden is de autofocus van de Galaxy S7 vliegensvlug, waardoor je zelden de instellingen hoeft in te duiken om een object scherp in beeld te brengen.

Haarscherp


Op zonnige dagen schiet de Galaxy S7 nagenoeg net zo scherpe en gedetailleerde foto's als zijn voorganger en zijn grootste concurrent (de iPhone 6S), maar vooral bij weinig licht blaast de camera de concurrentie omver.

Of je nu fotografeert of filmt, dankzij de optische beeldstabilisatie en andere snufjes die Samsung heeft geïmplementeerd blijft het verlies van kwaliteit en de hoeveelheid ruis zeer acceptabel. Dit maakt de Galaxy S7 een ideaal toestel om bijvoorbeeld tijdens concerten mooie opnames te maken.

Prettig voor wie graag selfies schiet, is dat de 5 megapixel-frontcamera hetzelfde diafragma heeft als de camera aan de achterzijde. Daarnaast kan het display fel oplichten bij het maken van een zelfportret, zodat gezichten optimaal belicht worden.

Video's schiet de camera in een indrukwekkende 4K-resolutie en met 30 beeldjes per seconde. Ook hier zorgt de optische beeldstabilisatie ervoor dat beelden die je maakt scherp en gedetailleerd ogen.

Meer weten? Check dan de uitgebreide recensie van de Galaxy S7 op Android Planet. Het toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Gijs Ettes

Over de auteur

Gijs Ettes is hoofdredacteur bij BigSpark, de uitgever van onder meer iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl. Hij is dagelijks in de weer met smartphones, gadgets en trends en ontwikkelingen in de telecomwereld. Volg Gijs via Twitter of Linkedin.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord