Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Dick Holtman

AI verovert de wereld en het fotobewerken

zaterdag 27 mei 2023, 14:41 door | 2.460x gelezen | 1 reactie

AI, Artificial Intelligence, verovert de wereld. ChatGPT maakt wereld nieuws, maar ook Adobe zet volop in op AI in haar producten, getuige de laatste Adobe MAXX.

Een voorbeeld binnen het Lightroom domein is Impossible Things - een nieuwe, geavanceerde Lightroom AI editor en die volledig binnen Lightroom werkt. De aanpassingen worden gelijk in de module "Ontwikkelen" aangebracht.

Impossible Things AI Photo Editor

DVLOP en SLR Lounge hebben samen Impossible Things gecreëerd, een nieuwe, geavanceerde AI Photo Editor. Deze nieuwe AI-aangedreven oplossing biedt een intuïtieve, krachtige bewerkingstool die foto's verbetert met snelheid, nauwkeurigheid en kunstzinnigheid.

Het doel is om fotografen niet alleen honderden uren per jaar te besparen, maar ook om de kwaliteit en consistentie van hun bewerkingen te verbeteren. Laten we verder kijken.

De primaire functies

Lightroom interface jose villa


Deze AI Photo Editor is ontworpen door werkende fotografen met een diep begrip van het bewerkingsproces en de pijnpunten.

We willen snelheid, maar niet ten koste van de kwaliteit. We willen gemak, maar niet ten koste van kunstzinnigheid, creativiteit en personalisatie. Met dit inzicht hebben we deze primaire functies ontworpen:


Verlaat Lightroom nooit - Impossible Things is 100% Lightroom Native, dus u hoeft nooit het programma te verlaten of tijd te verspillen aan het exporteren/importeren van catalogi of te wachten op e-mailbevestigingen. Bewerk één afbeelding of duizenden met onze gemakkelijke en eenvoudige workflow.


Bewerk beter (met meer consistentie) – Impossible Things past op intelligente wijze 38+ afzonderlijke schuifregelaarvoorspellingen aan om uw raw-bestanden te bewerken.


Gebruik uw Lightroom-presets – Impossible Things is ook de enige AI-bewerkingsoplossing die native werkt met Lightroom-presets, waaronder Visual Flow-presets, DVLOP-presets, presets die u elders hebt gekocht en zelfs presets die u zelf hebt gemaakt.


Voor fotografen die geen voorinstellingen / presets bezitten, bevat Impossible Things een groeiende bibliotheek met “ cloud styles” die fotografen direct toegang geven tot een verscheidenheid aan populaire looks.

Impossible things preset selection 800x445


Bewerken met Artist Presets - Het systeem is ontworpen en afgestemd voor de DVLOP-artiesten, zoals Jose Villa, India Earl, Shortstache, Nirav Patel, Two Mann Studios en meer.

Impossible things artists screenshot 800x371


Als je hun voorinstellingen hebt gekocht, kun je hun voorinstellingen rechtstreeks toepassen op je RAW-afbeeldingen of ze aanpassen aan je persoonlijke stijl. We zullen ook consequent meer ongelooflijke artiesten toevoegen om je creatieve toolkit uit te breiden met Impossible Things.


Geen training vereist - Begin meteen! De AI is getraind met meer dan een miljoen DNGs, meer dan 200 unieke cameramodellen en 300 verschillende lenzen.

Het bevat niet alleen cameraprofielen, het is de enige AI-oplossing die een op "Lighting Condition Based Development", lichtomstandigheden gebaseerd ontwikkelingssysteem (waarvoor patent is aangevraagd) bevat om de beeldkleur aan te passen op basis van specifieke lichtomstandigheden.


Het resultaat is een model dat elk veelvoorkomend scenario waarmee een fotograaf te maken krijgt herkent en correct bewerkt, inclusief lastige gemengde verlichting, omstandigheden met weinig licht, scènes met een hoog dynamisch bereik en meer.


Custom Tuning – Voor nog meer controle kunt u Custom Tuning gebruiken, waarmee u een groot aantal schuifregelaars, zoals belichting, temperatuur, tint, verzadiging en meer, kunt aanpassen aan uw exacte specificaties en smaak.

Alle wijzigingen die je maakt, worden gesynchroniseerd met de cloud en zijn toegankelijk op elke computer waarop je inlogt.

Impossible things custom tuning 800x446

Geavanceerde toverkunst – Extra unieke functies zijn onder meer:

 • De Intelligence Slider – waarmee gebruikers precies kunnen bepalen hoeveel invloed ze willen dat het voorspellende model op de afbeeldingen heeft. (meer informatie)
 • Adaptieve ruisonderdrukking – die de perfecte hoeveelheid luminantieruisonderdrukking toepast op foto's met hoge ISO. (meer informatie)
 • Adaptieve lenscorrecties – die lensvignettering nauwkeurig corrigeren, en zelfs "AI Masking Preconditioning", waarmee gebruikers gericht kunnen retoucheren in Lightroom. (meer informatie)
 • AI Masking Preconditioning – Voor gebruikers van Lightroom Classic 12 of hoger: gebruik masking preconditionering om het onderwerp van de foto te benadrukken of om bepaalde gerichte retouches uit te voeren.

  We noemen het preconditionering omdat de uiteindelijke weergave pas wordt toegepast als u er klaar voor bent, zodat het de snelheid van uw workflow niet verstoort. Deze maskers zijn subtiel en ontworpen om vaak en op alles te worden gebruikt. (meer informatie)

Ai mask preconditioning copy 800x292


Meer op komst! We hebben zelfs een toekomstig roadmap met geïnspireerde functies, stijlen en tools. Impossible Things is voorbereid door en voor innovatie en dit is nog maar het allereerste begin van onze reis. 

Kijk voor meer over Impossible Things op Impossible Things. Lees hier meer over de "voordelen van Impossible Things" of lees meer over wat er onder de motorkap zit .

Aan de slag

Het systeem is ontworpen met uw workflow in gedachten. Start eenvoudigweg met een account of meld u aan bij uw bestaande DVLOP-account, voer het installatieprogramma uit en start Lightroom Classic om aan de slag te gaan.

Je krijgt 500 gratis bewerkingscredits om mee te experimenteren. Van daaruit selecteert u eenvoudig uw afbeeldingen, selecteert u uw voorinstelling en ziet u hoe uw RAW-bestanden binnen enkele seconden rechtstreeks in Lightroom worden bewerkt.


Hier is een korte inleiding om u door de stappen te leiden: Getting started

Persoonlijke noot

Zelf mocht ik de ontwikkeling van deze fantastische oplossing van dichtbij meemaken, omdat ik door DVLOP en SLR Lounge gevraagd ben om de Lightroom plug-in te ontwikkelen.

Naslag

De volgende artikelen geven meer informatie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Dick Holtman

Over de auteur

Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en een ervaren Lightroom post-processing specialist. Hij werkt al ruim 30 jaar in de IT. Uit deze interesses is het bedrijf LightroomStatistics.com ontstaan. Dick maakte al 11 Lightroom plug-ins die te vinden zijn op de Photographers-Toolbox.com. Ook geeft hij IT en workflow adviezen aan fotografen.

1 reactie

 1. Donald Willemsen
  Donald Willemsen schreef op dinsdag 30 mei 2023 om 11:56  | reageer

  Adobe hobbelt , naar mijn mening, behoorlijk achter de feiten aan met het gebruik van AI in de fotografie. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Skylum zijn met hun fotobewerkingsprogramma Luminar Neo al veel verder gevorderd met het gebruik van AI.
  Ik vind het gebruik van AI in de fotografie geen slechte zaak wanneer het wordt gebruikt om de kwaliteit van eigen foto's te verhogen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord