Elja Trum

Beta versie Photoshop CS6 te downloaden

donderdag 22 maart 2012, 08:28 door | 6.126x gelezen | 3 reacties

Vanochtend heeft Adobe een beta versie van Adobe Photoshop CS6 beschikbaar gesteld. Je kunt het programma gratis downloaden en de komende periode uitproberen. De afgelopen periode waren al de nodige filmpjes met nieuwe features vrijgegeven, maar nu kun je er dus ook zelf mee spelen.

Het was al bekend dat Photoshop CS6 over een nieuwe interface beschikt, het is allemaal wat donkerder geworden. Hierdoor zouden je foto's er meer uit springen tijdens het bewerken. Volgens Adobe is het gebruik van Photoshop ook een stuk sneller geworden.

De RAW engine (versie 7.0) is gelijk aan Lightroom 4 en is daarmee dus ook een stuk krachtiger geworden. Hieronder twee video's waarin Russell Brown en Julieanne Kost hun favoriete zes nieuwe functies tonen.
Meer tutorials over Photoshop CS6 vind je onder andere bij de speciale CS6 website op Photoshop User.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Leon
  Leon schreef op vrijdag 23 maart 2012 om 14:04

  Leuk die nieuwe features, maar die content-aware-move tool werkt helaas net zo slecht als de content-aware-fill die al in CS5 zat. Erg jammer weer

 2. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op vrijdag 23 maart 2012 om 17:38

  mooi! ben vooral benieuwd naar die 'adaptive wide angle' feature!

 3. leo
  Profiel leo schreef op dinsdag 27 maart 2012 om 13:44

  De achtergrond van de foto's was toch altijd al aan te passen? De blurtool is wel wat verbeterd, dat deed ik altijd met een aparte laag en poetste het daar weer weg. De croptool vind ik echt beter geworden. Verder dacht ik dat je in één foto in de rawconverter verschillende soorten witbalans kon toepassen, dat zie ik niet in de filmpjes. Ik ga het snel downloaden en installeren!

  Ietsje minder schreeuwend gebracht dan CS5, maar ja, het blijft Amercain Style vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.011 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord