Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Luminar AI catalogus omzetten naar Luminar NEO

woensdag 12 oktober 2022, 20:20 door | 2.057x gelezen | 0 reacties

Vanaf het moment dat Luminar NEO beschikbaar kwam zijn er klachten geweest omdat het niet mogelijk was om de Luminar AI catalogus om te zetten naar de nieuwe Luminar NEO.

Dat zou betekenen dat al je werk als het ware kwijt was, of beperkt tot een oude Luminar versie. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Er is veel onduidelijkheid geweest over het omzetten van je (oude) Luminar AI catalogus naar een versie die gebruikt kan worden door Luminar NEO.

Hoewel het vaak aangekondigd werd, gaven medewerkers van Skylum altijd aan dat deze mogelijkheid niet zou komen.

Skylum heeft nu dus, ondanks al die eerdere berichten, een migratie tool gemaakt om je Luminar AI catalogus om te zetten in een Luminar NEO catalogus.

Maar dat niet alleen, ook een aantal van de templates die gelimiteerd waren tot Luminar AI, zijn nu over te zetten naar Luminar NEO.

Luminar migration


Je kunt de migratie tool downloaden nadat je ingelogd bent in je Skylum Account. Daar vind je de migratie tool onder de tab My Software. Let op, het is alleen beschikbaar wanneer je zowel Luminar AI als Luminar NEO in bezit hebt.

Bewerkingen die je in Luminar AI hebt gedaan, en die niet in Luminar NEO beschikbaar zijn, worden wel meegenomen naar de nieuwe catalogus. Je zult ze echter niet meer kunnen wijzigingen.

De migratie tool werkt alleen wanneer je de nieuwste Luminar NEO versie geÔnstalleerd hebt. Dit is Luminar NEO 1.4.1 of later. Zorg er dus voor dat je alles up to date hebt voor je met de migratie begint.

En wees bovenal verstandig, en maak eerst een backup. Gewoon voor de zekerheid.


Bekijk de Luminar NEO cursus op Photofacts Academy


Ben je in het bezit van Luminar NEO, en wil je meer weten over de mogelijkheden die dit programma heeft? Op Photofacts Academy is een complete cursus Starten met Luminar NEO te vinden waarin alles over het programma uitgelegd wordt.

Het is een vervolg op de cursus Luminar AI, de variant van Luminar NEO die voor het grootste deel dezelfde functionaliteiten heeft.


Kijk dus voor nu naar de cursus Luminar NEO op Photofacts Academy om een expert in fotobewerking in dit programma te worden.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord