Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Update voor Luminar NEO in het najaar van 2022

donderdag 18 augustus 2022, 15:30 door | 2.731x gelezen | 5 reacties

Er komt een grote update aan voor Luminar NEO. Deze update belooft twee dingen, nieuwe extensies en een nieuwe abonnementsvorm waaronder een levenslange licentie wat misschien een voorteken is voor de toekomst van Luminar.

Noiseless AI extensie


Met de HDR extensie kreeg Luminar NEO de mogelijkheid om tot maximaal 10 foto's van een belichtingstrapje samen te voegen tot een HDR opname. Deze extensie, die overigens niet gratis is, was de eerste in een lijst van zeven extensies die de mogelijkheden van Luminar NEO zullen uitbreiden.

De volgende extensie die op 16 augustus officieel geÔntroduceerd is, wordt Noiseless AI genoemd. Het is een ruisreductie die gebruik maakt van drie neurale netwerken. Je krijgt daarmee de beschikking over drie types ruisreductie, laag, middel en hoog, die gebaseerd worden op de gebruikte ISO waarde.

Luminar NEO update

In de loop van september en oktober worden de volgende vijf extensies aangekondigd. Luminar is heel geheimzinnig over welke dit zullen zijn. Noiseless AI zal op 30 augustus beschikbaar komen, de overige vijf aangekondigde extensies worden in november pas beschikbaar.

De extensies zijn niet gratis. Je kunt ze als bundel kopen. Bedragen voor de losse extensies worden niet genoemd. Of dit betekent dat je verplicht ben om alle extensies te kopen, is niet bekend.

Dit betekent dat deze aangekondigde update een betaalde update van Luminar NEO zal zijn. De kosten voor het hele pakket zullen voor de snelle beslissers 199 euro zijn, in plaats van de 299 euro die het na 30 augustus 2022 zal kosten.

LumNEO noiselessAINieuwe abonnementsvorm


Wat ook als update benoemd is, zijn de nieuwe abonnementsvormen die Luminar introduceert. Hierbij wordt de volgende prijzen genoemd voor nieuwe klanten die direct overstappen. de zogenaamde Early Bird kosten.

Losse aankoop van Luminar NEO met levenslange licentie voor 99 euro, vanaf 30 augustus zal dit 149 euro zijn.

Het abonnement is optioneel, maar het lijkt alsof Luminar er wel op aanstuurt door dit als update aan te kondigen.

Het maandelijks abonnement zal 14,95 euro gaan kosten. Een jaarlijks abonnement zal voor de Early Birds 89 euro zijn in plaats van 119 euro.

Luminar neo hdr


Wie Luminar NEO al heeft, mag een abonnement afsluiten voor het eerste jaar voor 59 euro, waarbij je de HDR extensie erbij krijgt. Doe je dit voor 30 augustus, dan krijg je ook Noiseless AI. Elk volgend jaar zal 89 euro gaan kosten.

Had je de HDR extensie al gekocht, dan mag je overstappen op het jaarlijkse abonnement voor 39 euro in het eerste jaar, en 89 euro in elk volgend jaar.

Wie het jaar abonnement afsluit, mag het extensie pakket kopen voor 99 euro in plaats van de normale prijs van 299 euro.

Er zijn ook nog nieuwe bedragen genoemd voor wie zowel Luminar AI, Luminar 4 en Aurora HDR in bezit hebben. Ben je zo iemand, en wil je weten welke bedragen dit zijn? Of wil je gebruik maken van de Early Bird aanbiedingen? Kijk dan op de website van Luminar NEO.


Bekijk de Luminar NEO cursus op Photofacts Academy


Ben je in het bezit van Luminar NEO, en wil je meer weten over de mogelijkheden die dit programma heeft? Op Photofacts Academy is een complete cursus Starten met Luminar NEO te vinden waarin alles over het programma uitgelegd wordt.

Het is een vervolg op de cursus Luminar AI, de variant van Luminar NEO die voor het grootste deel dezelfde functionaliteiten heeft.


Kijk dus voor nu naar de cursus Luminar NEO op Photofacts Academy om een expert in fotobewerking in dit programma te worden.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

5 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op donderdag 18 augustus 2022 om 23:07  | reageer

  Skylum, dat Luminar op de markt brengt wil meer zekerheid hebben in de inkomsten en voert daarom een abonnementsvorm in, net als grote andere bedrijven zoals o.a. Microsoft, Adobe, Google en bijvoorbeeld Norton al een aantal jaren doen. Wanneer je een versie koopt met een levenslange licensie, krijg je nog een jaar of iets meer ondersteuning en updates en daarna is het gedaan. Je ziet het ook bij besturingssoftware zoals Windows. Die gaat nu maximaal 5 jaar mee en dan stopt de ondersteuning en updates. Je wordt dan bijna gedwongen een nieuwe versie aan te schaffen. Hetzelfde zie je ook bij de Adroid apps voor de smartphone.
  Zo'n verdienmodel levert gewoon meer op en meer is het niet.

 2. schreef op dinsdag 23 augustus 2022 om 10:24  | reageer

  Skylum hanteert een logisch verdienmodel. Ze hebben een goed product (uiteindelijk wordt het er één) en ze zitten er niet om vliegen te vangen. Ik gebruik hun producten nu al enkele jaren, ben tevreden en ze weten mijn creditcard inmiddels te vinden. Met toestemming vrolijk

 3. Tromp Willem van Urk
  Tromp Willem van Urk schreef op dinsdag 23 augustus 2022 om 14:17  | reageer

  Skylum maakt mooie producten maar ik wordt een beetje moe van al die updates die ook nog eens niet goed compatibel zijn.
  Een paar jaar geleden had ik het (nieuwe!) Luminar 4 aangeschaft. Maar een klein jaar verder al Luminar AI. Niet compatibel met versie 4, dus ‘gedwongen’ tot een upgrade.

  Nu Luminar NEO op dezelfde manier. Overigens, al maanden voordat het product op de markt kwam werd je al gepust om de nieuwe versie alvast te kopen.

  Ik geloof best dat NEO goed werkt en veel nieuwe features heeft. Maar zo lang ze nog niet alle oude functionaliteiten van AI hebben ingebouwd doe ik de update nog maar even niet.

  Ik wacht nog wel even. En wie weet is er dan ondertussen al NEO2 !?

 4. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 23 augustus 2022 om 15:10  | reageer

  @Tromp Willem, ik begrijp jou kritiek en ben het daar ook voor een groot deel mee eens. Neo is nog steeds niet wat ze vorig jaar beloofd hebben. Als excuus wordt de oorlog in Oekraïne opgevoerd en dat is ook wel te begrijpen, maar dat kan niet de enige reden zijn.
  Wachten op Neo 2 heeft geen zin want alle volgende versies zullen via een abonnementsmodel worden aangeboden. Versies via eenmalige aankoop blijven misschien nog wel, maar dan krijg je geen updates en uitbreiding van functionaliteit meer. Op jaarbasis ben je met een abonnement dan wel wat goedkoper uit dan het abonnement van Photoshop, althans voorlopig.

 5. peterheins
  Profiel peterheins schreef op woensdag 31 augustus 2022 om 14:49  | reageer

  Ik heb Luminar 4 en Luminar AI en kan daar prima mee uit de voeten. Luminar AI had ik vooral gekocht vanwege het lucht vervangen met reflectie. Er zitten verloopfilters in , presets en radiaal filters. Voor mij geen abonnement zolang deze 2 pakketten ruim schoots voldoen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord