Actie: word VIP lid (nieuw!) met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

10 top artikelen over betere vakantiefoto's

maandag 27 juli 2015, 23:28 door | 14.066x gelezen | 1 reactie

We zitten momenteel midden in de vakantieperiode. Als je nog niet op vakantie bent is de kans groot dat je binnenkort vertrekt. Een mooi moment om nog even flink wat vakantiefoto tips door te nemen. Wij verzamelde 10 top artikelen van Photofacts en andere Nederlandstalige sites met handige tips!

Parga, Griekenland


16 Tips voor betere vakantiefoto's


Liesbeth schreef hier op Photofacts deze handige 16 tips voor betere vakantiefoto's al in 2012. Het artikel is echter nog steeds actueel.

16 Tips voor betere vakantiefoto's

10 vakantiefoto tips


Fabian Viester heeft op zijn artikel op de Fotoblogger 10 vakantiefoto's tips die wellicht wat globaal zijn, maar daardoor leest het wel lekker weg.

10 vakantiefoto tips

Tips voor betere vakantiefoto's


Kenneth heeft verstand van zaken en komt als landschapsfotograaf ook veel in het buitenland. In zijn artikel Tips voor betere vakantiefoto's neemt hij je door alle stappen van het proces om ervoor te zorgen dat je met betere vakantiefoto's thuis komt.

Tips voor betere vakantiefoto's

10 onmisbare vakantiefoto momenten


Een vakantie bestaat uit vele verschillende momenten. In mijn artikel met 10 onmisbare vakantiemomenten bespreek ik tien momenten die in vrijwel elke vakantie terug kunnen komen en die je niet wilt missen. Inclusief praktische tips zoals welk objectief je gebruikt in welke situatie.

10 onmisbare vakantiefoto momenten

Griekse stad


Betere vakantiefoto's maken


Marit geeft je in dit blog tips om ervoor te zorgen dat je na je vakantie met betere foto's thuiskomt. Korte maar praktische tips die voor elke fotograaf nuttige kunnen zijn.

Betere vakantiefoto's maken

7 Tips voor je vakantiefoto's


Na mijn vakantie op het Griekse Corfu vorig jaar, schreef ik dit artikel met een aantal praktische tips. Tips die je zelf kunt uitvoeren wanneer je met je hele gezin op vakantie bent. Zelf had ik immers die week ook last van dezelfde fotografische beperking.

7 Tips voor je vakantiefoto's

Strand kinderen


Zonsopkomst en ondergangen fotograferen


Een klassieke vakantiefoto is natuurlijk een prachtige zonsondergang. De zonsopkomst is uiteraard ook interessant, maar voor veel vakantiegangers wat teveel moeite. Laura geeft op haar blog 14 tips voor het fotograferen van de zonsopkomst of zonsondergang.

14 tips voor het fotograferen van de zonsopkomst of zonsondergang

Fotograferen tijdens een citytrip


Niet iedereen gaat zijn of haar hele vakantie aan het strand liggen. Evelien geeft op haar blog handige tips voor iedereen die juist op een citytrip gaat. Leuke tips voor iedereen die de komende periode een stad bezoekt; of het nu New York is of Brussel.

Fotograferen tijdens een citytrip

Wat kun je leren van ansichtkaarten


Laura legt in dit artikel uit hoe je de ansichtkaarten die je op je vakantie in de winkel ziet liggen kunt gebruiken om de leukste plekjes te ontdekken. Ook geven ze je inspiratie voor je eigen foto's. Je ziet bijvoorbeeld vaak een andere standpunt die je niet terug ziet bij de gemiddelde toeristenfoto.

Betere vakantiefoto's maken door ansichtkaarten

Lefka, Griekenland


6 manieren om creatief te zijn met je vakantiefoto's


Wanneer je terug bent van vakantie is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ook wat doet met al je vakantiefoto's! In dit artikel 6 tips die je helpen ook daadwerkelijk iets te doen met je vakantiefoto's. Zelf heb ik de foto's (en nog wat extra dingetjes) van mijn laatste vakantie verzameld in een doosje. Dat doosje hadden we natuurlijk ook op de vakantielocatie gekocht.

6 manieren om creatief te zijn met je vakantiefoto's


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. fabianviester
    Profiel fabianviester schreef op maandag 16 januari 2017 om 17:35

    Tof artikel! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.425 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord