Harry Kiewiet

De gemiddelde bijvangst op een ijsvogel-locatie

dinsdag 30 april 2019, 22:11 door | 3.628x gelezen | 0 reacties

Ik ben co÷rdinator van ijsvogelwerkgroep "Het Stroomdal" en lid van de weidevogelwerkgroep van Natuur en Milieu vereniging "Het Stroomdal". De ijsvogelwerkgroep bezit op 8 locaties ijsvogelwanden en 95% van deze wanden zijn door mij zelf aangelegd.

Harry kiewiet bijvangst ijsvogel

IJsvogel

Ieder vrij uurtje ben ik bezig geschikte locaties te maken en ze te onderhouden na de broedperiode.Tot begin april ben ik hiermee bezig. Naast het maken van ijsvogelwanden fotografeer ik ook de ijsvogels op een locatie.

Harry kiewiet groene specht

Groene Specht

Dit doe ik vanuit een zelfgemaakt schuilhutje of een schuiltentje waardoor ik voor de vogels onzichtbaar ben. In de loop van de jaren ken ik de leefwijze van de ijsvogel in al zijn facetten en heb ik het vastgelegd. Hierdoor bezit ik unieke foto's, die niet op mijn site staan.

Harry kiewiet winterkoninkje

Winterkoninkje

Toch blijft het leuk om naast ijsvogels ook andere vogels te fotograferen die op de ijsvogel-locaties foerageren. Het is een mooie bijvangst en houdt mijn vogelcollectie lekker gevarieerd. In dit korte artikel een aantal 'bijvangst-foto's' met daarbij een beschrijving van de desbetreffende vogel.

Harry kiewiet grote gele kwikstaart

Grote Gele Kwikstaart

Harry kiewiet oeverloper

Oeverloper

Harry kiewiet meerkoet

Meerkoeten

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is co÷rdinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord