Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marit Hilarius

Op vakantie - Waar moet je zijn voor inspiratie?

dinsdag 14 juni 2016, 17:17 door | 6.568x gelezen | 1 reactie

Als je op vakantie gaat wil je als fotograaf natuurlijk terug komen met prachtige plaatjes die zo in een reisgids kunnen. Maar als je ergens heen gaat waar je nog nooit bent geweest weet je natuurlijk niet direct waar je moet zijn voor die perfecte beelden. Er zijn een aantal manieren om inspiratie op te doen!

500px


De website 500px is ideaal om te bekijken voordat je op vakantie gaat. Je typt het land, de stad, of het gebied in waar je heen gaat en je krijgt een collectie aan foto's te zien. Het voordeel is dat je alle instellingen van de foto kunt bekijken, zo weet je precies hoe deze gemaakt is.

Ik bekijk altijd eerst 500px voor ik op vakantie ga, zodat ik alvast wat platen kan uitzoeken die ik ook graag zou willen maken, en locaties kan spotten die ik ook wil vastleggen.

Vakantie


Bekijk de reisgidsen


Misschien wat standaard, maar de mooiste locaties staan natuurlijk met een grote foto in de reisgids. Deze locaties zijn natuurlijk niet te missen.

Instagram


Ook Instagram kan een fijne inspiratie bron zijn. Zoek met een hashtag op de plaats waar jij naar toe gaat en bekijk alle foto's van anderen.

Ga op zoek naar ansichtkaarten


Ben je al op je bestemming aangekomen, dan kun je op zoek gaan naar ansichtkaarten. Deze kaarten bevatten de meest ideale plaatjes met het perfecte licht. Een betere inspiratie bron kun je je eigenlijk niet wensen!

Trover.com


Een super fijne website is trover.com. Op deze website staan allerlei foto's verzameld van andere fotografen genomen, van over de hele wereld. Alle foto's zijn voorzien van een plaats op de kaart, zodat je ook precies weet waar de foto genomen is.

Eronder kun je andere foto's van diezelfde locatie bekijken. Je kunt alle foto's ook opslaan op je lijstje om later nog eens terug te kijken.

VakantieVakantie


Google maps


Je kunt met Google Maps natuurlijk ook al wat rondlopen, op zoek naar een mooie locatie! Zo kun je net zien waar de parkeerplaatsen zijn, of er bijvoorbeeld geen grote boom voor staat. Ideaal is het niet, maar als noodoplossing wil het wel eens goed uitkomen!

Basiscursus Fotografie

Ben je zelf nog niet zo lang bezig met fotografie? Dan is mijn Basiscursus Fotografie bij Photofacts Academy wellicht interessant voor je. Je kunt de cursus gewoon thuis van achter je eigen computer bekijken wanneer het jou uit komt.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creŽert.

1 reactie

 1. gast
  gast schreef op dinsdag 14 juni 2016 om 22:55  | reageer

  Ik haal inderdaad meestal een aantal reisgidsen bij de bibliotheek. In sommige staan veel foto's of andere illustraties, dat is handig, want er staat dan meestal ook wat achtergrondinformatie bij de beelden (dan weet je meteen wát je aan het fotograferen bent).
  Ik kijk trouwens ook graag in de Trotter-reisgidsen, hier staan weinig tot geen foto's in, maar wel heel veel detailinformatie. Juist over de dingen die de geijkte gidsen vaak overslaan en die je af laten slaan van de gebaande paden. Dat kan echt wat extra toevoegen.
  Ansichtkaarten bekijken doe ik meestal ook wel even, want het is me wel eens overkomen dat ik ze pas aan het eind van een stadsbezoekje bekeek en tot de ontdekking kwam dat ik een paar bezienswaardigheden had gemist... (aan de andere kant, je kunt ook niet alles in 1x bekijken en het geeft een goede reden om nog eens terug te gaan knipoog )

  Wat me ook een paar keer is overkomen: had ik gewacht op een mooie dag en uitgezocht wat het beste licht is om die kathedraal te fotograferen, bleek het ding in de steigers te staan! Da's dan natuurlijk wel een teleurstelling... als je echt voor een bepaald monument ergens heen gaat, is het goed om even goed te googlen of na te vragen of er niet net verbouwd wordt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.166 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord