Elja Trum

Canon beeldstabilisatie in actie

zaterdag 29 januari 2011, 09:06 door | 5.719x gelezen | 1 reactie

In veel moderne objectieven zit tegenwoordig beeldstabilisatie. Dit helpt je om ook bij lage sluitersnelheden toch nog scherpe foto's te maken. Je kunt hier vaak zo'n 2 a 3 stops mee winnen. Erg handig wanneer je in donkere situaties toch uit de hand wilt blijven fotograferen.

Nu heb je jezelf wellicht wel eens afgevraagd hoe dat systeem voor beeldstabilisatie eigenlijk werkt. Tijdens de Photokina van 2008 had Canon een opgewerkt objectief staan waar het IS-systeem in actie te zien is. In onderstaande video zie je hoe dat eruit ziet.


Benieuwd naar het beeldstabilisatie systeem van Nikon? Op de internationale site is wat informatie over het Vibration Reduction systeem te vinden (klik op VR Mechanism).

Bron: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. tonv
    Profiel tonv schreef op zaterdag 29 januari 2011 om 09:30

    Indrukwekkende techniek als je dat zo ziet werken! Maar geen wonder dat het batterijen vreet. Ik doe het nog steeds zonder; met mijn vaste hand kom ik een heel eind. Maar in bepaalde (licht)omstandigheden vraag ik me wel eens af welke betere resultaten mogelijk zijn met het Canon IS-systeem.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.641 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.641 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.