100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Cas van der Voorn

Leren in je luie stoel met De Photoshoppers

dinsdag 1 oktober 2013, 09:55 door | 7.376x gelezen | 4 reacties

Als digitale fotograaf kun je niet meer zonder een pakket om je foto's te bewerken. En hoewel de concurrentie elk jaar (en bij elke prijsverhoging) toeneemt, blijft Photoshop dé standaard voor fotobewerking. De mogelijkheden die je hebt als je met Lagen en Selecties werkt zijn veel groter dan in een pakket als Lightroom. Dat komt de snelheid en nauwkeurigheid van je werk ten goede.

Maar Photoshop is ook een pakket met erg veel functies. Het bevat zoveel mogelijkheden dat veel gebruikers door de bomen het bos niet meer zien. Het gevolg is dat men zich beperkt tot een eigen vaste werkwijze, die niet altijd tot een optimaal resultaat leidt. Wie die horizon wil verbreden is al snel aangewezen op cursussen, boeken of workshops. Het zijn allemaal prima bronnen om je kennis te verdiepen, maar ze hebben ook hun nadelen.

Video-leren


Het leren via video is al enkele jaren een veel toegankelijker methode om kennis over software op te doen. Voor Photoshop zijn er dan ook veel, vaak Engelstalige alternatieven. Ook Youtube en Vimeo bieden een scala aan video's waarin functies van Photoshop worden besproken. Je bent dan wel veel tijd kwijt om te vinden wat je zoekt, namelijk een oplossing voor een probleem in jouw foto. En vaak duren die video's erg lang en zijn ze onduidelijk, zowel in beeld als geluid.

De Photoshoppers


Als fanatieke photoshoppers zijn wij, Photofacts-bloggers James van der Borght en Cas van der Voorn, daarom aan de slag gegaan om een goed alternatief aan te bieden. En dat alternatief is er nu. Met trots presenteren wij De Photoshoppers.

De website van De Photoshoppers richt zich op elke fotograaf die met behulp van Photoshop of Elements betere foto's wil maken. Door middel van video-lessen leren we je precies wat je moet weten om jouw eigen foto's te verbeteren. Omdat wij ervan uitgaan dat je niet geïnteresseerd bent in álle functies van de software behandelen we die ook niet. Wij richten ons op het oplossen van problemen in foto's zoals jij die ook tegenkomt. Omdat wij dus uitgaan van de praktijk duren onze video's ook niet langer dan 5 minuten. Op die manier onthoudt je makkelijker wat wij je leren.

Toegang tot onze collectie video's krijg je als je je aanmeldt als Shopper. Een Shopper heeft naar keuze 1 of 3 jaar toegang tot alle video-lessen. Maar Shoppers hebben méér privileges. Zo kun je Verzoeknummers indienen: Heb je een probleem waar je steeds op vastloopt, laat het ons weten en we bieden je de oplossing met een op maat gemaakte video. Met Onze Acties werk je nog sneller: Met een druk op de knop worden veel voorkomende handelingen dan voor je gedaan. En omdat onze collectie al bij de start van De Photoshoppers ruim 100 lessen bevat bieden wij je een slim zoeksysteem waarbij je zelf geen woord hoeft in te typen. De collectie wordt bovendien vrijwel wekelijks uitgebreid met nieuwe lessen.

Onze video's


Onze lessen zijn verdeeld in cursussen, maar dat betekent niet dat je een hele cursus moet volgen. De meeste lessen zijn gewoon per stuk te volgen en je kunt het geleerde direct in de praktijk brengen. Wil je meer diepgang, kijk dan eens naar Onze Specialiteiten. Onze cursus Werken met Lagen neemt je mee de diepte in en legt je alles uit zonder ingewikkeld te worden. De voorbeelden die wij gebruiken zorgen ervoor dat het werken met lagen al snel een tweede natuur voor je wordt. Voor wie op zoek is naar een methode om vrijwel elke foto met dezelfde aanpak te verbeteren hebben wij Onze 5-Stappen Methode ontwikkeld. En dat is lang niet alles: Op onze website vind je een compleet overzicht van de cursussen die wij aanbieden.

Onze lessen worden aangeboden in HD-kwaliteit en maken gebruik van de modernste technieken. Daardoor kun je je optimaal concentreren en onthoudt je wat wij laten zien. Maar je kunt de lessen natuurlijk zo vaak herhalen als je wilt.

De Photoshoppers op Photofacts


Voor een initiatief dat er prat op gaat kennis over te willen brengen via video hebben we nu al veel teveel woorden gebruikt. Daarom wordt het tijd voor een eerste video-les, die speciaal voor Photofacts is vervaardigd. In deze les tonen wij je hoe je van een extreem onderbelichte JPG-opname toch nog iets kunt maken. De komende tijd zullen we je vaker via Photofacts video's aanbieden. Maar je begrijpt: voor het complete aanbod met al onze lessen is er maar één plek:

De Photoshoppers

Extreme onderbelichting oplossen


In deze les tonen wij je hoe je van een extreem onderbelichte JPG-opname toch nog iets kunt maken. We doen dat vanuit de Raw-convertor van Photoshop en maken gebruik van een Slim Object. Hoewel Elements een prima Raw-convertor heeft kent het geen slimme objecten. Daarom is deze les niet geschikt voor Elements.


Tip: Klik op het icoontje rechts onderin de video-speler om de video in HD-kwaliteit op je gehele scherm te bekijken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Cas van der Voorn

Over de auteur

Samen met James van der Borght oprichter van De Photoshoppers waar fotografen van elk niveau hun kennis van Photoshop en/of Elements kunnen verdiepen. Kennis verpakt als Video-lessen: kort, krachtig en met maximale ondersteuning. Wij doen zelfs verzoeknummers. De Photoshoppers: Leren in je luie stoel.

4 reacties

 1. Jeroen-FotoCube
  Profiel  Jeroen-FotoCube schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:43  | reageer

  Beste Cas,

  Wat handig! Ik krijg regelmatig vragen over Photoshop (Elements). Veel weet ik zelf te beantwoorden en soms met een gevonden of gemaakte video aan mijn klant uit te leggen.

  Nu ik jullie website weet kan ik klanten doorverwijzen. Kan ik (of mijn klanten) bij jullie ook terecht voor een stukje maatwerk?

 2. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:52  | reageer

  @Jeroen: Natuurlijk kan dat, op 2 manieren zelfs:
  - Wij werken met Verzoeknummers. Je kunt dan een foto uploaden en de gewenste bewerking waar je zelf niet uit komt vermelden. Wij gaan dan aan de slag en maken een nieuwe video-les voor dat specifieke probleem.
  - Ook voor andere vragen/problemen met betrekking tot Photoshop en/of Elements kunnen leden bij ons terecht, via de contact-knop op de website. In de drie weken dat we nu online zijn hebben we al heel wat leden geholpen met uiteenlopende problemen. Die service is een onderdeel van onze abonnementen.

 3. Jeroen-FotoCube
  Profiel  Jeroen-FotoCube schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:54  | reageer

  Dag Cas,

  Dat is mooi! Ik neem contact met je op, ik wil graag met jullie samenwerken vrolijk

  Groeten
  Jeroen

 4. Cas van der Voorn
  Profiel Cas van der Voorn schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 21:22  | reageer

  Sommige mensen benaderen ons met vragen over de status van onze site. Voor alle duidelijkheid: Er staat sinds de start op 11 september een complete collectie van meer dan 120 lessen voor Photoshop en Elements. Die collectie wordt bovendien wekelijks uitgebreid.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord