Elja Trum

Light-test.com; Blog met test foto's

dinsdag 28 juli 2009, 10:55 door | 5,295x gelezen | 0 reacties

Dat een weblog over de vreemdste onderwerpen kan gaan blijkt wel uit Light-test.com. Dit weblog verzamelt foto's die gemaakt zijn om het licht te testen. Veel lichtmeters, grijskaarten en invalmodellen dus. En op dergelijk testfoto's is het natuurlijk erg verleidelijk om even een raar gezicht te trekken. Dat levert dan ook vaak leuke testfoto's op.

Wat mij betreft had er overigens wel iets meer selectie toegepast kunnen worden. Er staan nu ook testfoto's tussen die verder weinig leuks tonen. Dat is in principe ook niet een 'opdracht' die meegegeven wordt, maar het maakt het wel zo interessant.

Circus testshot


In bovenstaande foto van Ernani Dalmeida laat zijn assistente Julia Rodrigues zien dat ze meer kan dan alleen een lichtmeter vasthouden.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Websites

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.856 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.856 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.