Elja Trum

Digitaal oefenen met de 'Canon Outside of Auto' site

vrijdag 3 mei 2013, 22:40 door | 5.424x gelezen | 1 reactie

Canon Canada heeft een mooie website gebouwd waar je digitaal kunt oefenen met de instellingen van een camera. Als oefenobject kun je foto's maken van een speelgoedvliegtuigje met draaiende propellers. Zo kun je dus direct goed oefenen met vooral de sluitertijd instellingen.

Je leert er immers hoe je beweging kunt bevriezen of juist kunt benadrukken met een langere sluitertijd. Zeker als je in de volledig handmatige modus oefent (de standaard instelling) krijg je met de site een goed inzicht in de effecten die je camerainstellingen hebben op je beeld en hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Canon animation propellor
De scene waarmee je kunt oefenen

De site heeft drie onderdelen. Bij 'Learn' krijg je uitleg over de verschillende effecten die je kunt bereiken met andere instellingen. Bij 'Play' kun je zelf aan de slag met de online camera en via 'Challenge' wortd je uitgedaagd om zes opdrachten uit te voeren terwijl je op een tijdklok zit.

De Challenge heb ik bij mij eerste poging in 1 minuut en 33 seconden afgerond (let op: de tijd loopt ook door terwijl je de volgende opdracht leest) en ik had alle zes de foto's goed gemaakt. Wat is jouw score?

Bron: Maarten van de Kamp


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. HarryD
    HarryD schreef op zaterdag 4 mei 2013 om 08:33

    56 seconde.
    Maar ja, een gewaarschuwd mens......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord