100+ fotografiecursussen én een Fotobijbel naar keuze nu met 80 euro voordeel. Meer informatie.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

8 redenen om lid te worden van Photofacts Academy

dinsdag 17 november 2020, 09:18 door | 1.993x gelezen | 0 reacties

Je kunt veel halen uit een online fotografie cursus, zoals bij onze eigen Photofacts Academy. In dit artikel 8 redenen om vandaag nog lid te worden van Photofacts Academy.

Let op: Vandaag is de laatste dag van onze winactie bij Photofacts Academy. Mis het niet!

» Direct inschrijven (korting + landschapsbijbel + winactie)

1. Direct toegang tot meer dan 75 cursussen


Meestal betaal je fotografiecursussen los. Je koopt één cursus en krijgt alleen daar toegang toe. Bij Photofacts Academy werkt dit anders.

Je betaalt per jaar voor je lidmaatschap, maar je krijgt toegang tot alle cursussen die we aanbieden. Het zijn er inmiddels meer dan 75. Vergelijk het met Netflix of een bibliotheek.

Elke maand komt er bovendien een compleet nieuwe cursus bij. Met Photofacts Academy kun jij, achterover leunend in een comfortabele stoel, letterlijk bekijken hoe je betere foto's kunt maken.

En als het de eerste keer niet helemaal duidelijk is, dan bekijk je die specifieke video gewoon nog een keer. Alle cursussen zijn opgedeeld in korte video's, zodat je ook niet per se de hele cursus compleet opnieuw hoeft te kijken. Je klikt gewoon het onderwerp aan dat jij nog eens wilt bekijken.


2. Ontdekken hoe je foto's goed nabewerkt


Het uitgangspunt is natuurlijk altijd een zo goed mogelijke foto op het moment dat je hem maakt. Maar hoe goed je foto ook is, hij wordt altijd nog beter met een goede nabewerking.

Ik spreek best vaak met fotografen die hun foto's niet nabewerken. Ze hebben er vaak een soort afkeer van. Da's zonde, want je kunt een mooie foto altijd nog mooier maken. Al is het maar met de basis; wat extra contrast, oplichten van donkere delen of die vervelende pukkel weghalen.

We hebben tientallen cursussen die gaan over Photoshop en Lightroom, maar we zijn ook steeds meer cursussen voor alternatieve pakketten aan het toevoegen. Zo hebben we ook al cursussen over Luminar en verschijnt er binnenkort een cursus over Capture One.


Daarnaast blijven we onze bestaande cursussen steeds uitbreiden met extra cursussen die meer de diepte in gaan. Binnenkort verschijnt er bijvoorbeeld nog een cursus van Johan Elzenga over het beheersen van contrast in Photoshop en Camera RAW.

3. Inspiratie opdoen voor bijzondere foto's


Om leuke foto's te maken moet je natuurlijk inspiratie opdoen. Het werkt heel goed als je andere fotografen bezig ziet tijdens hun werk. In de cursussen van Photofacts Academy gaat het niet alleen over de theorie, je kijkt ook mee tijdens shoots en ervaart zo ook de praktijk.

Kijk hieronder bijvoorbeeld de promo van de cursus Portretfotografie in de Praktijk.


4. Je creativiteit meer aanspreken


Techniek is niet het belangrijkste in je fotografie. Een technisch perfect plaatje is mooi, maar je creativiteit zorgt ervoor dat je foto's kunt maken die echt bijzonder zijn.

Onze cursussen gaan niet alleen over de techniek. We hebben cursussen die je specifiek helpen met je creativiteit, zoals Creatieve Technieken, Van Beeld naar Kunst en Van Onderwerp naar Verhaal.


Eind deze maand verschijnt bovendien de cursus Grip op Creativiteit - Roadmap, van Bart Siebelink. Deze cursus helpt je jouw creativiteit vorm te geven.

5. Afleiding tijdens de wintermaanden


De winterperiode is over het algemeen een tijd dat fotografen iets minder fotograferen dan in de andere seizoenen. Het is vaak fris of nat buiten, dus dat lokt niet echt.

De winter is dus de perfecte tijd om eerder gemaakte foto's een rustig na te bewerken of om inspiratie op te doen voor nieuwe shoots die je het komende jaar kunt plannen.

Comfortabel vanaf de bank op je iPad of achter je computer op een warme zolderkamer.

6. Volledig online - je hoeft de deur in uit


We nog middenin de Corona pandemie. Zo veel mogelijk thuisblijven is het devies. Bij ons volg je de cursussen volledig online. Je kunt ze dus altijd en overal kijken. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Zelfs vanaf je smartphone via onze iOS of Android app.

Photofacts Academy iPad app
De pandemie is dus een goed moment om de Photofacts Academy cursussen lekker thuis vanaf de bank te bingwatchen.

7. Ontdek geheimen van professionele fotografen


Meer dan 35 verschillende experts verzorgen de cursussen op Photofacts Academy. Dat is goed nieuws, want elke experts heeft zich gespecialiseerd in een specifiek onderdeel binnen de fotografie.

Photofacts Academy Experts


In zijn of haar cursussen ontdek je de geheimen die deze fotograaf gebruikt om de mooie beelden te maken die je overal voorbij ziet komen.

Als lid kun jij bovendien onder elke video je vraag stellen aan de betreffende expert.

8. Ontmoet andere fotografen


Je bent niet de enige fotograaf die de cursussen op Photofacts Academy volgt. Ruim 8.000 fotografen zijn ook bezig hun foto's te verbeteren.

Via het vraag en antwoord gedeelte kun je in contact komen met alle andere leden. Zij zijn, net als jij, bezig om hun fotografie naar het volgende niveau te brengen.

Word vandaag nog lid!


Vandaag is de laatste dag van onze winactie. Als je vandaag lid wordt krijg je niet alleen 30 euro korting, je ontvangt ook gratis ons boek De Landschapsbijbel (ter waarde van 25 euro) én je maakt kans op ruim 10.000 euro aan prijzen.

» Direct inschrijven (korting + landschapsbijbel + winactie)

Benieuwd naar het boek?
Nando schreef er vorige week een artikel over.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.463 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord