Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Leerzaam fotoweekend op de Zoom.nl Campus

zondag 21 augustus 2011, 23:51 door | 6.394x gelezen | 6 reacties

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober organiseert Zoom.nl een nieuw fotografisch evenement; de Zoom.nl Campus. De nadruk van het evenement ligt op het leren. Gedurende de twee dagen dat het evenement duurt, worden er meer dan 70 seminars gegeven in zes zalen op alle verschillende niveau's.

Op de beursvloer zijn naast de seminars de nodige dealers en leveranciers te vinden. Voor zover ik begrijp komt de Zoom.nl Campus in plaats van de Zoom Experience die afgelopen jaren gehouden werd. Qua opzet lijkt het op de campus ook niet zo heel veel anders. Wel is de beurs niet meer in de Jaarbeurs, maar bij NBC in Nieuwegein.

Bij de seminars kom ik aardig wat bekende namen tegen die op Photofacts vaker voorbij zijn gekomen; Jeroen Horlings, Kees Krick, Martin Hogeboom en Bas Meelker bijvoorbeeld. Wel jammer dat een seminar op zich slechts 45 minuten duurt. Ik kan me voorstellen dat deze seminars desondanks wel een bezoekje waard zijn.

De Zoom.nl Campus is op beide dagen geopend van 9:00 tot 18:00 uur. Het is momenteel helaas nog niet mogelijk je in te schrijven, maar dit zal binnenkort waarschijnlijk wel kunnen via de website.

Zoom.nl Campus

De toegangsprijzen zijn in mijn ogen wat ingewikkeld gemaakt; je kunt voor 5 euro toegang krijgen tot het beursgedeelte, maar voor de seminars moet je per seminar die je wilt volgen betalen. Een seminar volgen kost je 7,50 euro (inclusief toegang tot het beursgedeelte), bij het volgen van meerdere seminars krijg je als Zoom abonnee korting op de extra seminars.

Het wordt wel een druk fotografie weekend; ook de World Wide Photowalk wordt dit weekend gehouden. Eens kijken hoe deze twee te combineren zijn. Wie organiseert een Photowalk in Nieuwegein met de beurs als eindpunt..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Arno
  Profiel  Arno schreef op maandag 22 augustus 2011 om 00:01  | reageer

  Als dezelfde aantallen mensen i.p.v. naar de jaarbeurs naar het NBC in Nieuwegein komen denk ik dat je beter een ander eindpunt kunt kiezen met de photowalk want dat wordt daar een drukke ellende...

 2. Photomad2010
  Profiel Photomad2010 schreef op dinsdag 23 augustus 2011 om 12:51  | reageer

  Op zich lijkt me dit een prima opzet van Zoom, want persoonlijk ga ik echt niet meer naar evenementen waar vrije toegang tot de seminars is, want altijd dringen om een plekje te krijgen, als je wat laat bent zijn alle kaarten weg, terwijl uiteindelijk soms best wel plaats is, want blijken veel mensen toch maar niet te gaan, want ach, ze hebben er toch niet voor betaald.......Waarschijnlijk ga ik dit jaar dan toch maar weer eens heen.

 3. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 24 augustus 2011 om 17:42  | reageer

  Ook ik zal er dit jaar bij zijn, doe de portfolioreviews op zondag!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 25 augustus 2011 om 08:49  | reageer

  Ik ben er zelf ook bij; ik geef twee seminars 'Basistraining Camera' op zondag. vrolijk

 5. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op vrijdag 26 augustus 2011 om 16:56  | reageer

  @Liesbeth en Elja, wat cool zeg vrolijk

 6. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 26 augustus 2011 om 17:58  | reageer

  @Elja, ik heb wat pauzes tussen door, dus we komen elkaar vast nog wel even tegen, gezellig!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord