Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Verslag Shoot A'dam 2014

maandag 17 maart 2014, 23:29 door | 5.929x gelezen | 2 reacties

Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan Shoot A'dam. Deze dag voor fotografen werd gehouden in Pakhuis de Zwijger en was gratis te bezoeken. Shoot A'dam werd aangeboden door Broncolor en Hasselblad en je kon er de hele dag diverse workshops volgen.

De workshops werden gehouden in drie verschillende zalen in het gebouw. Een mogelijkheid om alle workshop te volgen was er niet, want ze werden gelijktijdig gegeven en de meeste workshops werden ook maar één maal gegeven. Een enkele keer zat een zaal ook vol, maar over het algemeen kon je bij alle workshops goed terecht.

Zelf ben ik gestart bij een workshop van Urs Recher. Deze Zwitserse fotograaf werkt voor Broncolor en vertelde in zijn eerste workshop over zijn werk en uiteraard de Broncolor producten waar hij mee werkt. Hierna ben ik doorgegaan met een workshop Lightroom van Ton Frederiks. Dat was grotendeels bekende informatie over de software van Adobe, maar bij elke workshop steek je toch wel weer wat nieuws op. Zo ook hier.

Behalve de workshops waren er ook diverse stands. Bijvoorbeeld van Leica, Hasselblad, Eizo, Canon en Pf Fotografie. Ik heb nog even kort naar de Hasselblad H5D-50c gekeken. Leuk speelgoed die ik toch ook gewoon eens een keer in de praktijk moet gaan uitproberen.

Na een lunch heb ik de workshop van Rutger Pauw gevolgd. Rutger portretteert vooral sporters en doet dit op zijn eigen wijze. Rutger vertelde over zijn werk en hoe hij erin terecht was gekomen. Aan het einde van zijn verhaald fotografeert hij BMX kampioen Dez Maarsen op het podium en na afloop van de workshop ook buiten.

Shoot adam bmx

De laatste workshop die ik deze dag gevolgd heb was opnieuw van Urs Recher. Dit maal was het meer een praktijk sessie. Hij liet zien hoe hij de Broncolor apparatuur gebruikte om met flitslicht een model te beschilderen.

Als tweede ging hij aan de slag met een portret. De praktijksessie vond ik een stuk leerzamer dan zijn eerdere theorie gedeelte. Hier zag je hoe hij net buiten de standaard methoden werkt om bijzonder belichte foto's te krijgen. Zijn workshop was dan ook zeker een goede afsluiter van de dag (er volgden nog meer workshops, maar dat werd mij een beetje te laat).

Shoot adam portret

Shoot Amsterdam was zeker een bezoekje waard. Ik ga er vanuit dat het volgend jaar weer gehouden wordt, dus zorg dat je er dan bij bent! Is dat nog te ver weg? Over twee weken kun je ook gratis de Professional Imaging beurs bezoeken. Ook hier veel gratis workshops die absoluut de moeite zullen zijn!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Wolves fotografie
  Profiel  Wolves fotografie schreef op dinsdag 18 maart 2014 om 01:08  | reageer

  Ook ik ben naar Shoot A'dam geweest, maar ik vind PI eigenlijk veel interessanter, door de grotere diversiteit. Zo zijn er bij de PI veel meer merken vertegenwoordigd en kun je er meer stands bekijken.

  Wat ik echter wel een groot succes vond, was de workshop over het auteursrecht, waar heel veel uitleg en praktische informatie werd gegeven. In principe redelijk bekend voor mij, maar toch ook hier wat nieuwe dingen geleerd. De workshop werd gegeven door Mira Herens, zij is advocaat bij de NVJ (Nederlandse vereniging van Journalisten). De workshop werd aan het eind helaas afgebroken, aangezien de tijd om was, maar ik had graag nog meer gehoord!

 2. Arne
  Arne schreef op dinsdag 18 maart 2014 om 12:54  | reageer

  Ik was er gisteren ook, maar heb je deze ik niet herkend! Ik heb er zelf ook een blogpost aan gewijd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord