Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Binnenkort verschijnt Compositie in Landschapsfotografievan Nando

zondag 14 mei 2023, 23:32 door | 1.844x gelezen | 4 reacties

Landschapsfotografie lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Hoe geduldig het landschap ook is, het is lastig om het op een aantrekkelijke manier in beeld brengen. Wat moet je doen om het landschap zo in beeld te brengen dat de foto ook echt de moeite waard is om te bekijken?

Een goede compositie is de sleutel tot het succes. Maar wat voor manieren zijn er om een compositie te vinden? Welke verschillende composities kun je gebruiken? Hoe vertaal je het landschap naar een foto?

Nando Harmsen, niet onbekend op Photofacts, brengt binnenkort een nieuw boek uit die op deze vragen ingaat.

Compositie in Landschapsfotografie


In dit boek, dat vol staat met inspirerende foto's, helpt Nando je om landschapsfoto's zó te maken, dat je ze uitvergroot aan je muur wilt hangen.

Tot en met 29 mei kun je Compositie in Landschapsfotografie vooruitbestellen. Je krijgt dan mooi 5 euro korting op de verkoopprijs van 34,99 euro.

» Bestel Compositie in Landschapsfotografie


Cursus Compositie in landschapsfotografie


Meer weten over hoe je mooie landschapsfoto's kunt maken? Je ontdekt alles over het maken van de juiste compositie in je landschapsfotografie in de cursus Compositie in Landschapsfotografie.


Deze cursus wordt gegeven door Nando Harmsen, die ook de Landschapsbijbel geschreven heeft.

» Cursus Compositie in Landschapsfotografie

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Ruud
  Ruud schreef op dinsdag 16 mei 2023 om 22:19  | reageer

  Zo weinig informatie, geen inzage, wat is het verschil tussen dit boek en het compositieboek dat bij Pixfactory is verschenen, Grip op compositie van Bob Luijks? Nando is een gewaardeerd schrijver en durft zijn visie duidelijk te geven maar zonder verdere informatie is het lastig deze uitgave te bestellen.

 2. Ruud
  Ruud schreef op woensdag 17 mei 2023 om 06:28  | reageer

  De hier boven staande introductievideo van de cursus geeft al een aardige indruk van hoe compositie in landschapsfotografie wordt uitgelegd en hoe je je foto's zeggingskracht kunt geven. Deze introductievideo zag ik niet op het moment dat ik op de tekst over het boek reageerde. Het lijkt me op basis van de video een praktisch en met mooie foto's geïllustreerd boek en een mooie cursus die elkaar goed aanvullen. Het door mij genoemde boek van Bob Luijks is een uitgebreid boek over compositie in het algemeen en bij natuurfotografie met allerlei diepgaande uitleg over het wel of niet gebruik maken van onder meer compositieregels en hoe je er ook van af kunt wijken om een persoonlijke stijl te ontwikkelen. Zo te zien vullen de uitgaven elkaar mooi aan. Wel zou ik het toch fijn vinden om een indruk van het boek te krijgen door wat voorbeeld pagina's en inhoudsopgave te kunnen zien. Zo kies ik vaak voor het wel of niet aanschaffen van een boek.

 3. Nando
  Profiel Nando schreef op maandag 22 mei 2023 om 10:08  | reageer

  Ik kan je zo geen voorbeelden geven van de inhoud, Ruud. Maar wellicht kan je eens kijken naar mijn blog. Ik heb de volgers daar op de hoogte gehouden van het proces van schrijven. Het geeft je een indruk van wat je kunt verwachten.
  https://www.nandoonline.com/compositietechnieken-voor-landschapsfotografie/

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 17 mei 2023 om 09:02  | reageer

  @Ruud; Van de uitgever heb ik wel een aantal foto's gekregen, maar helaas geen pagina's uit het boek of iets dergelijks.

  Zodra het boek verschijnt verwacht ik wel een recensie exemplaar te krijgen. Die heb ik hier van het boek van Bob wel liggen, trouwens.

  Wellicht kan Nando je wat meer inzicht geven over de inhoud van zijn nieuwe boek. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord