Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe Photoshop CS3 mogelijk in maart of april 2007 beschikbaar

zondag 3 december 2006, 23:40 door | 7.159x gelezen | 0 reacties

Think Secret, een site die alles op het gebied van het bedrijf Apple tot in de details volgt, heeft nieuwe geruchten ontvangen op het gebied van Adobe's Photoshop CS3.

Als Apple freaks vinden zij de voornaamste verbetering de ondersteuning van de nieuwste (Intel) Apple's. Persoonlijk vind ik het een weinig opzienbarende verbetering. Het is immers het minste wat je mocht verwachten.

Belangrijker vind ik zelf de aanpassingen aan de gebruikersinterface. Deze schijnt meer overeenkomsten moeten hebben met de interface van Adobe After Effect 7. De paletten in CS3 zouden dus makkelijk verplaatst en anderszins gemanipuleerd kunnen worden en dit ook automatisch moeten doen. Ook de helderheid van paletten kan worden aangepast zodat ze minder opvallend aanwezig zijn.
Waarschijnlijk wordt dat dus even wennen, maar het lijken me mooie verbeteringen.

Zeker ook een goede verbetering is de verwachting dat er zogenaamde Live Filters toegepast kunnen worden. In de praktijk komt het er hierbij op neer dat een toegepast filter (bijvoorbeel verscherpen van een foto) achteraf nog aan te passen is. Vergelijkbaar met de huidige Layer Styles.
Door gebruik te maken van de grafische chip in moderne computers zouden de prestaties van dergelijk filters ook behoorlijk opgeschroefd zijn. Zeker geen overbodige luxe aangezien de snelheid van CS2 regelmatig te wensen over laat.

Als webprogrammeur vind ik verder de verwachte verbeteringen aan de Save for web functie positief. Hierbij worden verbeteringen in de compressie en ondersteuning voor Flash animaties verwacht.

Eerdere geruchten waren dat Adobe wellicht twee nieuwe versie uit zal brengen van Photoshop CS3, een Standard en Premium versie. Waarbij de standaard versie uiteraard wat van de betere functions zou ontberen. Maar heel eerlijk, wil wil er nu een versie waarbij de echte vette tools ontbreken..

Bron: Tweakers.net

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord