Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Canon EOS R7, R10 en RF-S objectieven in aantocht

woensdag 11 mei 2022, 14:41 door | 1.533x gelezen | 4 reacties

Volgens de website Canon Rumors gaat Canon deze maand een nieuwe instaplijn aankondigen voor hun Canon EOS R systeem. Het zou gaan om twee nieuwe R-systeemcamera's met APS-C formaat sensoren.

Canon EOS R7 mock-up

De nieuwe systeemcamera's zouden 24 mei officieel aangekondigd worden. De nieuwe body's krijgen de namen Canon EOS R7 en Canon EOS R10.

De Canon EOS R7 zou een 32,5 megapixel APS0C Dual Pixel CMOS AF sensor hebben en 15 foto's per seconde kunnen maken (30 met elektronische sluiter). Ook 4K video op 60p zou mogelijk zijn. De R7 krijgt volgens de geruchten ook beeldstabilisatie.

De Canon EOS R10 is de echte instapper met een 24,2 megapixel sensor en 15 foto's per seconde (23 met elektronische sluiter).

Gelijktijdig komt er ook een nieuwe objectievenlijn, vergelijkbaar met de huidige EF-S lijn, maar dan voor de RF vatting. Logischerwijs onder de noemer RF-S. De eerste twee objectieven zouden een Canon RF-S 18-45mm f/3.5-5.6 en een Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 zijn.

Over de prijs weten we nog niks, maar ik zou gokken dat de R10 ruim onder de duizend euro zou blijven en de R7 rond de 1.500 euro zal zitten.

Zou jij een R7 of R10 een interessante camera vinden?
Laat het weten in de reacties.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Kooijmans
  Kooijmans schreef op woensdag 11 mei 2022 om 19:12

  De R7 is een eos M6 II, gezien de specificaties en de R10 een M50. De lenzen zijn nagenoeg ook een copie van de M lijn lenzen.
  Benieuwd of Canon de aps-c lijn beter bedient dan Nikon. Lijkt er voorlopig op dat beide fabrikanten toch meer voor Full frame gaan.

 2. W.j.j. Wilmers
  W.j.j. Wilmers schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 14:13

  leuk al die nieuwe modellen maar ze kunnen bij niet 1 fabrikant uit de bestaande lijn iets leveren door alle miscere.

 3. Piet van Schendel
  Piet van Schendel schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 18:06

  Ik ben op zoek naar een nieuwe camera maar deze nieuwe R7 vind ik de moeite waard om even te wachten.

 4. Slimpie
  Profiel Slimpie schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 22:58

  Ik heb wel oren naar één van deze twee camera’s als de prijs goed is. Ga er van uit dat de RF lenzen gewoon passen op deze RFs camera’s.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord