Elja Trum

Anton Corbijn: Inside Out morgen in de bios

woensdag 21 maart 2012, 22:58 door | 4.392x gelezen | 5 reacties

Vanaf morgen kunnen fans van het werk van Anton Corbijn (en andere ge´nteresseerde) naar een film over zijn leven. De documentaire Anton Corbijn: Inside Out geeft een intiem en onthullend portret van de wereldberoemde visueel kunstenaar.

Anton Corbijn maakte foto's van onder andere U2, Metallica, David Bowie, Miles Davis, Joy Division, Bj÷rk, Robert De Niro, Stephen Hawking, Nelson Mandela, Elvis Costello, Coldplay en Clint Eastwood. Ook onze vorstin poseerde voor zijn lens. Filmmaker Klaartje Quirijns volgde Corbijn vier jaar lang. Tijdens zijn werk, maar ook daarbuiten in hotelkamers en onderweg. Ook bezocht ze zijn geboortedorp.

In onderstaande trailer krijg je vast een eerste blik op de film. Ziet er best interessant uit, maar ik denk dat ik even de DVD release afwacht.


De film draait vanaf morgen, 22 maart, in een beperkt aantal filmhuizen. Je kunt de film bekijken in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Haarlem of Nijmegen.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op woensdag 21 maart 2012 om 23:20

  Dit lijkt me dus echt een enorm gave film. Heel boeiend om te zien hoe zo'n nuchtere man met zulke grote namen samenwerkt.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 22 maart 2012 om 06:37

  Een must see film. Lijkt me erg boeiend om zo een kijkje te nemen in het leven en werk van deze Nederlandse fotografieicoon.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 22 maart 2012 om 08:07

  Ben er ook wel benieuwd naar, al is het voor mij ook geen verplichte bioscoopfilm. Ben ook benieuwd hoe de ontwikkeling in zijn werk naar voren komt. Vooral omdat ik zijn films erg sterk vind en zijn oudere werk, maar juist de laatste jaren van zijn fotografie minder kan waarderen.

 4. Bernd
  Bernd schreef op donderdag 22 maart 2012 om 08:29

  Wow, zou de film ook op dvd uitkomen?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.