Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; aflevering 5 van seizoen 2

dinsdag 21 november 2017, 22:44 door | 5.474x gelezen | 1 reactie

Vanavond was de vijfde aflevering van het tweede seizoen van Het Perfecte Plaatje op televisie. De BN'ers vertrokken voor de eerste shoot naar de Ardennen om op grote hoogte een bergshootfoto te maken.

Bergsportfoto


Op Roel na werd er door de deelnemers vooral veel gevloekt op de opdracht. Voornamelijk omdat ze zelf aan een touwtje aan de zijkant van een rots moesten gaan hangen. Uiteindelijk ging, op Estelle na, iedereen ook daadwerkelijk een stukje de rots af.

Bergsportfoto Roel

Foto door Roel - f/7.1, 1/800s, 2.500 ISO

Roel won deze opdracht. Hij had de rots mooi meegenomen in de voorgrond, emotie bij zijn onderwerp uitgelokt en een goede compositie. Wat wel opvalt is de ruis in zijn foto (genomen op 2.500 ISO met een EOS M5 systeemcamera).

Gastjury was bergsportfotograaf Martin Flickweiler.

Fashion shoot


Voor de tweede shoot waren de deelnemers weer veilig terug op de grond in Amsterdam. In een studio mochten ze aan de slag met fashionfotografie. De BN'ers kregen een model, jurk en prop toegewezen waarmee ze een uur aan de slag konden.

Fashion shoot - Foto door Estelle

Foto door Estelle - f/5.6, 1/200s, 400 ISO

Estelle was de winnaar met bovenstaande foto en kreeg het hoogste cijfer dat dit seizoen uitgedeeld was: een negen. Gastjury was fotograaf Pascal Vandecasteele.

Overigens word ik zelf niet echt warm of koud van de foto's die deze aflevering gemaakt zijn. Die negen is wat mij betreft dan ook wat over de top.

De Thuisopdracht


De thuisopdracht van deze week is: maak een gewaagde fashionfoto. Je kunt hier meedoen aan de thuisopdracht en een filmpje bekeken met praktische tips. Op de speciale Het Perfecte Plaatje site van Canon vind je overigens meer praktische filmpjes.

» Lees ook: 7 Tips om zelf een fashion foto te maken

Volgende week


Volgende week gaan de BN'ers in Het Perfecte Plaatje aan de slag met natuurfotografie. Als tweede opdracht moeten ze een persfoto maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. geerjanssen
    Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 28 november 2017 om 12:36  | reageer

    Ach het is een toneelstukje maar wel over fotografie, dus gewoon genieten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord