Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; filmposter en enfant terrible

woensdag 24 november 2021, 23:32 door | 4.864x gelezen | 0 reacties

In de aflevering van het Perfecte Plaatje van vanavond op RTL4 moesten de deelnemers weer twee opdrachten uitvoeren.

De eerste opdracht was het maken van een filmposter voor een film die daadwerkelijk in productie is. De tweede opdracht was het maken van een confronterende foto met een kind als model.

Filmposter


De eerste opdracht was het maken van een filmposter voor de film Kwestie van Geduld die in 2022 in de bioscoop moet draaien. De belofte is dat ook daadwerkelijk de winnende foto gebruikt gaat worden in de marketing van de film.

De BN'ers kregen twee dagen voorafgaand aan de opdracht al door wat de opdracht zou zijn zodat ze zich goed konden voorbereiden. Bovendien mochten ze allemaal de film alvast bekijken.

De deelnemers maakte voor deze shoot gebruik van de Canon EOS 90D spiegelreflexcamera voorzien van een EF 24-70 f/2.8. Een prima combinatie voor een dergelijke schoot in een studio.

De drie hoofdrolspelers waren de hele dag aanwezig om alle kandidaten de tijd te geven hun foto's te maken. Ook kregen ze steun van allerlei mensen die met de film te maken hadden.

Zo werd de make-up verzorgt door de visagisten die ook voor de film werkte, kwam de grafisch designer die bij de film betrokken is de foto's van de kandidaten omzetten in de filmposters en ook waren er allerlei kleding en accessoires aanwezig die ook in de film gebruikt is.

Gastjury en experts bij deze shoot waren ook bij de film betrokken. Producent Marcel de Block en fotograaf Martijn van Gelder. Die laatste maakte foto's tijdens de opnames van de film en schiet vaker filmposters.

Winnende foto van Georgina Verbaan

Winnende foto van Georgina Verbaan

Georgina schoot de winnende foto. Ik had zelf toch iets meer verwacht dat Juvat deze opdracht zou winnen. De foto van Georgina is wat donker en ik vond zelf de kijkrichting van de ogen van Barbara (teveel oogwit) en de schaduw op haar nek niet heel netjes.

De foto van Patrick, met de taartstukken, vond ik ook erg geslaagd en origineel. Met wel terecht de opmerking dat het vreemd was dat actrice Barbara Sloesen er twee keer op staat.

» Bekijk alle foto's van deze opdracht

Enfant terrible


De tweede opdracht was het maken van een confronterende foto met een kind als model. De deelnemers kregen allemaal een thema waarmee ze aan de slag moesten met hun jonge model. De locatie was een gaaf oud verlaten klooster.

Bij deze opdracht was de gastjury fine-art fotograaf Monique Roodenburg.

De deelnemers maakte voor deze shoot gebruik van de Canon EOS R6 voorzien van een RF 24-70 f/2.8 of de Canon RF 85mm f/2.0 Macro.

Winnende foto door Georgina Verbaan

Winnende foto door Georgina Verbaan
f/8, 1/125s, 250 ISO

Georgina won opnieuw. Geheel terecht in mijn ogen, ik vond haar foto (ondanks de schoen van de cameraman) ook heel geslaagd.

Georgina vergat trouwens tijdens de shoot dat de Canon R6 een handig klapschermpje heeft. Dat is bij een positie als die zij aannam (van bovenaf fotograferen) wel heel praktisch.

» Bekijk alle foto's van de opdracht

Afvaller


Patrick moest deze week eigenlijk de show verlaten. Niet geheel onverwachts werd er echter voor gekozen om toch iedereen door te laten gaan. Nieuw dit jaar, maar de jury mocht hier één keer voor kiezen.

Volgende week


Volgende week gaan de BN'ers een rellen met de ME en ze gaan een iconische LP-hoes namaken met een van de andere deelnemers als onderwerp.

In de tussentijd zelf aan de slag met je fotografie?
Haal nog wat tips uit de Het Perfecte Plaatje tipvideo's van Canon.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.137 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord