Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; food- en architectuurfotografie

dinsdag 3 november 2020, 22:44 door | 4.590x gelezen | 0 reacties

De BN'ers gingen in deze vierde aflevering van Het Perfecte Plaatje aan de slag met foodfotografie met beweging én architectuurfotografie met een model. In beide opdrachten dus een combinatie die het net een stapje lastiger maakt.

Food met beweging


De eerste opdracht was het maken van foodfoto's. Om specifiek te zijn: foto's van desserts. Foodfotografe Kamile Kave was aanwezig om de deelnemers van tips en support te voorzien.

De opdracht was niet alleen om een Instagram-waardige foodfoto te maken, er moest ook nog beweging in de foto zitten. Dat maakt het wel extra lastig en dat was ook te merken aan de BN'ers. Die hadden het er best moeilijk mee.

Bovendien was er nog een flinke tijdsdruk, want ze hadden er maar drie kwartier de tijd voor.

Winnende foto van Bert

Winnende foto van Bert - f/5.6, 1/100s, 100 ISO

Bert won deze opdracht met zijn inderdaad prima geslaagde foto van een lekker ogend dessert (al had ik iets minder sterke vignetering toegevoegd). De kandidaten werkte met een Canon EOS 90D en het EF 24-70mm f/4 L IS objectief.

» Bekijk alle foto's

Architectuur met model


Voor de tweede opdracht gingen de deelnemers naar Rotterdam. Een stad bij uitstek voor deze opdracht: architectuurfotografie. Ook ditmaal werd er een extra element toegevoegd: ze moesten een sporter meenemen in het beeld.

De fotografen gingen ditmaal op pad met de Canon EOS RP en een 24-105mm of 15-35mm objectief. Architectuurfotograaf Luc Büthker gaf de BN'ers de nodige tips en was uiteraard ook weer gastjury.

Winnende foto door Stefano

Winnende foto door Stefano - f/4.5, 1/125s, 100 ISO

De winnende foto was die van Stefano. Hij kon ook wel een goed punt gebruiken, want hij eindigde bij de eerste opdracht als laatste.

» Bekijk alle foto's

Foto opdracht


De foto-opdracht voor deze week is het maken van een te gekke architectuurfoto.

» Je foto insturen

In onderstaande video krijg je van Luc nog een aantal tips voor het maken van architectuurfoto's. En je kunt natuurlijk ook altijd onze cursus over architectuurfotografie volgen op Photofacts Academy.Exit for..


Art Rooijakkers mocht het programma vandaag verlaten.

Volgende week


Volgende week dinsdag gaan de BN'ers de natuur in om een foto te maken waarin minimalisme een hoofdrol speelt. Daarnaast gaan ze portretfoto's maken.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord