Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Texels landschap en crime scene fashion

woensdag 27 november 2019, 22:44 door | 4.519x gelezen | 0 reacties

Vanavond was er weer een aflevering van Het Perfecte Plaatje te zien bij RTL4. In deze uitzending gingen de vijf overgebleven kandidaten landschapsfoto's maken op Texel en een crime scene fashion foto maken.

Texels Landschap


De eerste opdracht was het maken van een landschapsfoto op Texel. Hierbij was het de bedoeling een foto te maken die de bewoners van Texel trots zou maken op hun eiland.

Twee fotografen gingen 's avonds aan de slag en de overige drie mochten 's ochtends vroeg hun foto's maken. Puur gekeken naar het weer had de ochtendgroep meer geluk; met veel minder bewolking was het licht een stuk interessanter.

Landschapsfotograaf Bas Meelker was bij deze opdracht de gastjury en deskundige die de kandidaten op weg hielp. Wil je zelf ook hulp van Bas, bekijk dan zeker zijn Masterclass Landschapsfotografie videocursus die hij geeft op Photofacts Academy.

De BN'ers gebruikte voor deze shoot de Canon EOS RP full-frame systeemcamera voorzien van een Canon EF 16-35mm f/4 L IS groothoek zoomobjectief.

Winnende foto door Froukje

Winnende foto door Froukje - f/11, 1/4s, 100 ISO

Froukje won deze opdracht met bovenstaande foto. Een terechte winnaar in mijn ogen. De foto van Daphne vond ik ook erg geslaagd. De dames deden het deze ronde duidelijk beter dan de heren.

» Bekijk alle foto's van deze shoot

Crime Scene Fashion shoot


De tweede opdracht was het maken van een fashion foto, maar dan in een crime scene stijl. Alsof je net na de moord aankomt. Best een leuke opdracht, vond ik.

Bij deze opdracht was de expert en gastjury fashionfotograaf Evely Duis. De kandidaten gingen aan de slag met een Canon EOS 6D mark II voorzien van een 24-70mm f/2.8L II objectief. Een prima setup voor zo'n shoot.

Winnende foto van Jamie

Winnende foto van Jamie - f/2.8, 1/125s, 100 ISO

Jamie won deze shoot, ook weer een terechte winnaar wat mij betreft. Een sfeervolle foto waar veel details goed samenkomen.

De foto van Daphne, met het model in het water, had veel potentie. Zoals ook opgemerkt werd door de jury, was het vooral jammer dat het model haar hoofd boven water houdt. Hierdoor ziet ze er inderdaad niet 'dood' uit in deze foto.

Jammer, want de rode jurk in het donkere water, de reflectie van het gebouw en de compositie vond ik verder behoorlijk sterk.

» Bekijk alle foto's van deze shoot

Steven moest deze week het programma verlaten. Zijn landschapsfoto vond ik inderdaad ook weinig indrukwekkend, maar de foto van de kamerhulp op het bed vond ik lang niet zo slecht als de jury.

Thuisopdracht


De thuisopdracht van deze week is het maken van een Nederlandse landschapsfoto. Op het Youtube kanaal van Canon zijn weer nuttige tips te vinden.Volgende week


Volgende week gaan de BN'ers een dierbare (iemand uit hun eigen kennissenkring) fotograferen en gaan ze mee met een geheime operatie van de Marechaussee.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord