Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 80 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; Waterpolo actie en Vreemde ogen

donderdag 17 november 2022, 11:11 door | 1.394x gelezen | 0 reacties

Gisterenavond was er weer een nieuwe aflevering van Het Perfecte Plaatje. De zes overgebleven BN'ers gingen deze week aan de slag met het fotograferen van waterpolo en kunstzinnige foto's met kinderen.

Waterpolo actie


De eerste opdracht was het fotograferen van de Oranje Heren tijdens een waterpolo training. Sportfotograaf Marcel ter Bals kwam de kandidaten tips geven en was de gastjury voor de shoot.

De waterpolo opdrachten schoten de fotografen met de Canon EOS R6. Er was een waterdichte hoes beschikbaar waarmee ze in combinatie met de Canon EF 24-70mm f/2.8L II konden fotograferen vanuit het water.

Daarnaast was er ook de Canon EF 70-200mm f/2.8L beschikbaar waarmee ze vanaf de kant konden fotograferen. Ik kon me wel vinden in die keuze, want daarmee heb ik laatst ook nog het afzwemmen van mijn dochter geschoten. knipoog

De 70-200mm is een lekke veelzijdig objectief voor dit soort shoots waarbij de actie zich op iets meer afstand bevindt. In combinatie met de R6 (die oog-autofocus heeft) zou je zeggen dat het supereenvoudig moet zijn om mooie scherpe foto's (Maik!) te maken.

Winnende foto van Filemon Wesselink

Winnende foto van Filemon Wesselink
f/4, 1/1.000s, 6400 ISO

Filemon won de opdracht met bovenstaande foto. Wat in elk geval opviel was dat er veel best matige foto's ingeleverd waren. Blijkbaar was het toch best een lastige opdracht, waarschijnlijk ook door de actie in combinatie met weinig licht.

Bekijke alle foto's van de shoot

Vreemde ogen


De tweede opdracht was 'vreemde ogen'. De insteek was dat de BN'ers een kunstzinnig portret moesten maken van kinderen waarbij de ogen in het portret vervangen moesten worden door iets anders.

Best een leuke, creatieve opdracht. Er werden ook veel mooie foto's gemaakt. Expert bij deze opdracht was fine-art fotograaf Monique Roodenburg. De foto's werden gemaakt in de studio van Linda van den Broek.

De kandidaten gingen aan de slag met de Canon EOS 90D spiegelreflex camera. Voordeel van deze camera is dat ie een hogere resolutie heeft dan de R6.

Voor wat betreft de objectieven konden ze kiezen uit de Canon EF 16-35mm f/2.8L III of de EF 50mm f/1.8 STM. Opvallend genoeg geen 24-70mm dus, wat hiervoor in mijn ogen een logischere keuze was.

De 50mm is vooral een leuk objectief om betaalbaar met een kleine scherptediepte te kunnen spelen, maar dat was bij deze studioshoot met flitsers niet echt relevant. Alleen Maik koos voor zijn foto's voor deze lens. De andere kandidaten gebruikte de ingezoomde kant van de 16-35mm.

Winnende foto van Tina de Bruin

Winnende foto van Tina de Bruin
f/5.6, 1/125s, 100 ISO

Tina won deze opdracht met haar foto. Ook de andere BN'ers wisten overigens mooie foto's te maken.

Bekijk alle foto's van de shoot

Maik moest deze week de show verlaten.

De thuisopdracht is: 'Maak zelf ook een sportfoto waar de actie vanaf spat!'.

» Jouw foto insturen

Volgende week


Volgende week gaan de overgebleven BN'ers aan de slag met concertfotografie bij het afscheidsconcert van Kensington. Daarnaast gaan ze insecten fotograferen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.248 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord