Harry Kiewiet

Visoverdracht bij ijsvogels

dinsdag 12 maart 2019, 21:42 door | 2,556x gelezen | 0 reacties

Na de bouw van het nest volgt de balts, waarbij het mannetje een visje aanbiedt aan het vrouwtje. De balts wordt meestal vergezeld door veel geroep.

Harry kiewiet kingfisher goudvis overdracht


Het visje wordt een aantal keren aangeboden en zodra het vrouwtje het visje accepteert staat het mannetje fier overeind op de zitstok en maakt zich heel groot.

Harry kiewiet kingfisher vis overdracht 4


Na een aantal keren een visje aangeboden te hebben volgt meestal de paring. Voor mij was het een bijzonder moment de eerste keer dat ik een visoverdracht waargenomen heb. Het vrouwtje kreeg een goudvisje aangeboden en direct daarna volgde de paring.

Harry kiewiet kingfisher vis overdracht 2


Ook bij het tweede en derde legsel wordt het vrouwtje verleid en krijgt ze een visje aangeboden. Het paartje blijft het hele broedseizoen bij elkaar, na het broedseizoen nemen ze ieder een deel van het territorium in beslag.

Harry kiewiet kingfisher salamander overdracht


Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is co÷rdinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.828 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.828 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.