Elja Trum

Adobe gehacked; 2,9 miljoen klantaccounts gejat

vrijdag 4 oktober 2013, 08:40 door | 6.611x gelezen | 16 reacties

Adobe heeft bekend gemaakt dat er bij een hack op hun systemen de gegevens van 2,9 miljoen klantaccounts ontvreemd zijn. Naast de klantgegevens is mogelijk ook broncode ontvreemd. Klanten die geraakt worden door de hack ontvangen hier een e-mail over.

Versleutelde creditcardgegevens zijn ook ontvreemd. Adobe denkt echter dat er geen onversleutelde creditcard gegevens ontvreemd zijn. Iedereen waarvan de gegevens gehacked zijn krijgt een e-mail met de vraag een nieuw wachtwoord aan te maken voor zijn of haar Adobe CC account.

Adobe alert

Zelf ontving ik deze e-mail vanochtend in mijn mailbox. Ook mijn gegevens zijn blijkbaar ontvreemd; het reseten van je wachtwoord is zo gebeurd via deze link.

Als je creditcard gegevens ook ontvreemd zijn krijg je hiervan eveneens een melding. Deze mail heb ik vooralsnog niet ontvangen. Adobe laat in deze e-mail weten hoe je misbruik van de gegevens kunt voorkomen en biedt, waar mogelijk, een jaar lang gratis gebruik van een systeem dat het misbruik van creditcard in de gaten houdt.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

16 reacties

 1. Michael
  Michael schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 09:21

  Zo dat is best heftig...Ben ik blij dat ik het nog niet heb aangeschaft, was het wel van plan maar wacht nu nog maar even.

 2. gast schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 10:06

  Strak plan, dat hele cloud-gebeuren!

 3. Henk
  Henk schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 10:26

  Geldt ook voor gewone Adobe account. Ik heb geen cloud producten maar ik heb de mail ook gehad.

 4. Benny
  Profiel Benny schreef op vrijdag 4 oktober 2013 om 14:10

  Lekker...

  Is dit echt officieel? Ik had de mail in mijn inbox voor spam aangezien en dus niet vertrouwd. Dus ik kan hier 100% vanuit gaan dat dit echt is...?

  Dus wachtwoord resetten?

  Ik zit hier echt niet op te wachten (wie wel)!

  Benny

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.324 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord