Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe Lightroom 1.4 en Camera Raw 4.4 uitgebracht

vrijdag 14 maart 2008, 17:27 door | 8.511x gelezen | 5 reacties

Photoshop en LightroomAdobe heeft vandaag updates uitgebracht van Photoshop Lightroom (win|mac) en Photoshop Camera RAW (win|mac). Gebruikers van Lightroom en Photoshop CS3 kunnen de updates direct downloaden. Ondersteuning voor negen nieuwe digitale camera's waaronder de Canon 450D en de Nikon D60. De update is zowel voor Apple als Windows computers beschikbaar.

Ook de Pentax K20D en K200D, de Sony A200, A300 en A350 worden ondersteund. Gebruikers van een Olympus SP-570 UZ en een Fujifilm S100FS kunnen voortaan ook met hun RAW bestanden uit de voeten binnen Photoshop applicaties.

Bron: John Nack

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 16 maart 2008 om 21:18  | reageer

  Elja, Kijk eens of je die Fuji S100FS voor een review kunt strikken, als-ie uit is gekomen. Dat lijkt me een goede om erbij te hebben.

  Jammer dat LR met elke nieuwe versie weer iets veranderd. Nu zag ik bij exporteren weer een andere opzet. Ben je een jaar gewend aan zwart en strak, is het nu een wit werkbriefje.

 2. mreys
  Profiel mreys schreef op maandag 17 maart 2008 om 09:53  | reageer

  En niet meer installeren als je dit nù nog leest, er zijn problemen gerezen en Adobe adviseert om een rollback te doen indien je wel al hebt geïnstalleerd!

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 17 maart 2008 om 10:06  | reageer

  @mreys; Goed punt. Er zijn inderdaad problemen. Je kunt nu de update ook niet meer downloaden, al zou je willen. Adobe heeft 'm van hun site gehaald.
  Meer info op het blog van John Nack.

 4. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 22 maart 2008 om 14:26  | reageer

  Ik had het dus te laat gezien en heb versie 1.3 opnieuw geïnstalleerd ondanks het feit dat ik op het eerste zicht geen fouten kreeg bij 1.4

 5. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 11 april 2008 om 15:05  | reageer

  Adobe heeft vandaag een nieuwe versie van Lightroom (1.4.1) beschikbaar gesteld om de problemen met de eerdere 1.4 te verhelpen. Ook Camera RAW is opnieuw downloadbaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord