Elja Trum

Nikon verhoogt prijzen per 1 februari 2009

vrijdag 16 januari 2009, 10:25 door | 6.150x gelezen | 11 reacties

Prijsstijgingen bij NikonDe koers van de Yen is de afgelopen maanden flink gestegen ten opzichte van de euro. Dit heeft gevolgen voor de prijs van producten vanuit Japan. Nikon heeft deze week aan haar retailers laten weten dat de prijzen per 1 februari omhoog gaan.

In eerste instantie zullen de prijzen van objectieven, flitsers en accessoires omhoog gaan. De prijzen van camera's blijven voorlopig nog gelijk. Afhankelijk van ontwikkelingen in de markt zullen deze in de toekomst ook bijgesteld worden.

Op 28 januari zouden de nieuwe prijzen bekend gemaakt worden en vanaf 1 februari zouden deze gelden. Overigens is niet alleen Nederland de dupe van deze prijsstijgingen. Ook in Canada, AustraliŽ, Engeland en Amerika zouden de prijzen in februari verhogen.

De prijzen van Canon zouden begin deze maand reeds verhoogd zijn, maar persoonlijk heb ik deze prijzen niet in de gaten gehouden de afgelopen periode. Sony heeft overigens laten weten geen prijsstijgingen in de planning te hebben.

Aangezien het zo expliciet aangekondigt wordt zullen de stijgingen wel fors uit vallen. Wellicht is het dus verstandig om op korte termijn nog dat mooie objectief van je wishlist aan te schaffen..

Bron: Tweakers


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Henri
  Profiel Henri schreef op vrijdag 16 januari 2009 om 12:24

  Weer typisch: toen de Yen treurig laag stond hebben we daar niets van gemerkt...

  En inderdaad, Canon heeft zijn prijzen fors verhoogd: de 1,4/35 L is op veel plaatsen van € 999 naar € 1099 Ik heb hem gelukkig nog voor de oude prijs kunnen kopen.

  Op de price watch van tweaker.net is de 5D MkII inderdaad bij de goedkoopste aanbieder, Redcoon, met € 60,- gestegen (overigens een "Europees" model, geen NL)

  Ik heb nog maar snel de 5D MkII met 1,4/24 mm L II besteld voordat het nog duurder gaat worden....
  Momenteel is de voordeligste 5D2 met NL garantie volgens mijn pluiswerk hier te koop.

  Sla je "slag"!

 2. djhhaagen
  Profiel djhhaagen schreef op vrijdag 16 januari 2009 om 13:49

  Sla je "slag" is er in de States inmiddels al niet meer bij. Ik heb een vriend woonachtig in San Francisco een Nikon D60 geadviseerd als bridgde camera nadat ik zelf de D40 als bridge heb gekozen (prijstechnisch een heel interessante keuze bij de Mediamarkt).

  Van de Nikon D60 is gisteren de prijs al met 50 USD verhoogd.
  Ik ben blij dat ik voor die tijd al ben overgestapt naar Nikon.

 3. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op vrijdag 16 januari 2009 om 15:37

  Hmmm.... toch maar de knoop doorgehakt en de MB-D10 grip besteld.
  Jammer dat de prijzen omhoog gaan, maar let's be honest: materialen (kunststoffen) en productie (energie) vormen een (groot) deel op de prijs... dus stijgende kosten zal hogere prijzen gaan geven, helaas...

 4. Perrush
  Profiel Perrush schreef op vrijdag 16 januari 2009 om 16:03

  Niels, materialen en energieprijzen zijn de laatste tijd in elkaar gestuikt, daar hoor je geen moer over. De Yen staat hoog, dus prijzen omhoog. Grondstoffen en energie zijn gedaald, laat ons maar gewoon zwijgen ...

  Ik denk dat de prijzen deze zomer flink zullen zakken door de economische crisis.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.