Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshop Express Beta beschikbaar

donderdag 27 maart 2008, 12:35 door | 7.508x gelezen | 3 reacties

Adobe heeft vandaag een Bčta versie vrijgegeven van Photoshop Express. Met elke webbrowser is deze nieuwe webversie van Photoshop gratis te proberen. De enige vereisten zijn een internetverbinding en een up-to-date flashplayer versie 9. Momenteel is Photoshop Express alleen nog beschikbaar in het Engels, andere talen zullen nog volgen.

Gedurende de Bčta-periode verzamelt Adobe feedback van gebruikers op het gebied van producteigenschappen en –mogelijkheden. Op basis daarvan blijft Adobe Photoshop Express ontwikkelen. Deze nieuwste uitbreiding van de Photoshop-familie beschikt volgens het persbericht over de beste eigenschappen van Adobe’s beeldbewerkingstechnologie die nu vereenvoudigd toegankelijk is gemaakt voor een nieuw online publiek. Photoshop Express maakt het voor gebruikers mogelijk om afbeeldingen tot 2 gigabytes gratis online op te slaan, bewerkingen te maken, foto’s online te delen op creatieve manieren en foto’s te downloaden van en uploaden naar sociale netwerksites zoals Facebook.

Om met de Beta aan de slag te kunnen moet je eerst een gratis account aanmaken. Na een bevestigingsemail kun je direct aan de slag.

Ik moet zeggen dat mijn eerste indruk erg positief is. Het ziet er netjes uit en werkt lekker. Uiteraard is het niet te vergelijken met 'de echte' Photoshop. Er zit een compleet fotobeheer pakket in verwerkt en de 'bewerk' optie is eerder bijzaak dan hoofdzaak. Een interessant pakket dat ik de komende tijd nog eens uitgebreider ga bekijken.

Photoshop Express Beta
Photoshop Express Beta

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. mreys
  Profiel mreys schreef op donderdag 27 maart 2008 om 13:20  | reageer

  Spijtig van die flash, het maakt mobiel gebruik (komt toch meer en meer op!) zo goed als onmogelijk. Maar ja, Adobe heeft nu éénmaal geïnvesteerd in Shockwave, dus ze kunnen daar nu geen ajax meer gebruiken, toch?

 2. kf
  kf schreef op donderdag 27 maart 2008 om 13:28  | reageer

  flash is ook beschikbaar voor mobiele telefoon en dergelijke. (Flash lite)
  Ajax (lees advanced javascript) lijkt me voor dergelijke toepassing ook niet meteen aangewezen.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op dinsdag 1 april 2008 om 11:18  | reageer

  Adobe is tot de conclusie gekomen dat hun algemene voorwaarden hierbij toch wel erg kort door de bocht waren... Na kritiek worden deze alsnog aangepast, zie ook dit artikeltje op nu.nl.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord