CYBER  MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Elja Trum

Sigma past objectief aan bij overstap naar ander merk

vrijdag 2 augustus 2013, 10:10 door | 4.967x gelezen | 6 reacties

Jarenlang met Canon gewerkt, maar nog toch besloten de overstap te wagen naar Nikon? Sigma komt met een praktische dienst waardoor dit soort overstappen gemakkelijker worden. Op een select aantal objectieven bieden ze de mogelijkheid het objectief te voorzien van een andere vatting.

Het gaat om de objectieven uit de Art, Contemporary en Sports-series. Je kunt de omzetting aanvragen bij Sigma Benelux, maar de daadwerkelijke aanpassing wordt in Japan gedaan. Vandaar dat je het objectief wel voor een week of vier kwijt bent. De omzetting is alleen mogelijk als het betreffende objectief ook daadwerkelijk al geleverd wordt voor de andere vatting.

Sigma lens mount service

Per objectief zul je zo'n 100 tot 350 euro kwijt zijn voor de aanpassing. De prijs is afhankelijk van het objectief dat je wilt laten aanpassen. Sigma start de dienstverlening in september dit jaar. Overigens kun je jezelf afvragen of het verkopen van je objectief en aankopen van hetzelfde objectief in de nieuwe vatting niet net zoveel zou kosten..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. jamesprovision
  Profiel jamesprovision schreef op vrijdag 2 augustus 2013 om 12:15

  de oude op marktplaats zetten en gewoon 'n nieuwe kopen lijkt me de beste optie gezien de kosten en de tijd die je hem kwijt bent.

 2. Pieter
  Pieter schreef op vrijdag 2 augustus 2013 om 13:47

  Misschen doet Sigma dat zelf ook wel, jouw objectief in de Refurbish gooien, en jou eentje met een andere vatting uit de Refurbish doorschuiven? knipoog

 3. Harman
  Profiel Harman schreef op vrijdag 2 augustus 2013 om 14:28

  Grappig. In de VS (zie sigmaphoto.com) biedt Sigma exact dezelfde service aan voor USD 80 - 250. Omgerekend is dat ca. EUR 60 - 190. Dat scheelt nogal wat. Probeert Sigma Benelux slim te zijn of ben ik zo dom?

 4. PvRFotografie
  Profiel  PvRFotografie schreef op zondag 4 augustus 2013 om 09:31

  @Pieter

  kom je zo achter bij terugkomst van je lens, even de serienummers vergelijken knipoog

  @Harman
  dat heb ik ook met de prijzen van fotoapparatuur, is daar in verhouding ook goedkoper. Zal wel met invoerrechten en belasting te maken hebben. :(

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord