Elja Trum

Sony werkt aan gebogen CMOS sensoren

vrijdag 13 juni 2014, 23:32 door | 4.699x gelezen | 1 reactie

Sony schijnt te werken aan gebogen CMOS sensoren. De buiging zou vergelijkbaar zijn met die in onze eigen ogen. Ten opzichte van de huidige rechte sensoren zou de gebogen sensor 1,4 tot 2 keer zo lichtgevoelig moeten zijn. Ook kunnen objectieven bij een dergelijke sensor veel eenvoudiger van opzet zijn.

Sony curved cmos

Doordat de objectieven bij een dergelijke sensor eenvoudiger kunnen zijn, zullen deze niet alleen goedkoper uitvallen, maar zal ook de beeldkwaliteit beter zijn. Ook kunnen objectieven lichtgevoeliger gemaakt worden.

De gebogen sensoren kan in het midden van de sensor zo'n 1,4 maal de gebruikelijke hoeveelheid licht vastleggen. Aan de randen loopt de winst op tot een verdubbeling van de lichtgevoeligheid.

Er schijnen momenteel twee type chips geproduceerd te worden: een 43 millimeter model voor full-frame camera's en een kleinere voor mobiele telefoons. Volgens de geruchten zou de Sony RX II de eerste camera zijn die de nieuwe sensor gaat gebruiken. Deze camera zou een 35mm f/1.8 objectief hebben van Zeiss.

Sony techneuten deden de aankondiging op het Symposia on VLSI Technology and Circuits die deze week gehouden werd in Honolulu.

Bron: Sony Alpha Rumors

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Brian
    Brian schreef op zaterdag 14 juni 2014 om 09:13

    Daar hebben ze dan best lang over gedaan.
    In 2008 al is deze ontwikkeling begonnen met een sensor van 256 pixels door een team van onderzoekers uit Illenois.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord