Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

World Press Photo winnaars bekend gemaakt

donderdag 7 april 2022, 13:13 door | 1.936x gelezen | 1 reactie

Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de 2022 World Press Photo wedstrijd. De wedstrijd laat de beste beelden uit de foto journalistiek en documentaire fotografie van het voorafgaande jaar zien. Er waren bijna 65.000 inzendingen door 4.066 fotografen uit 1430 landen.

De winnaar van de World Press Photo of the year is gewonnen door Amber Bracken uit Canada, die de Kamloops Residential School fotografeerde voor de New York Times

001 World Press Photo of the Year Online Amber Bracken for The New York Times

Amber Bracken, winnaar World Press Photo of the Year

De foto laat de rode jurken zien die de kinderen herdenken die stierven in de Kamloops Indian Residential School, in Brits Columbia op 19 juni 2021.

De World Press Photo Story of the Year is gewonnen door Matthew Abbot uit Australië, die Saving Forests with Fire fotografeerde voor National Geographic/Panos Pictures.

002 World Press Photo Story of the Year Online Matthew Abbott for National Geographic Panos Pictures

Matthuw Abbot, winnaar World Press Story of the Year

De fotoserie vertelt het verhaal van de inheemse bevolking die het Australische land gecontroleerd in brand steken, een traditie die al tienduizend jaar lang gebruikt wordt om het land te beheren.

010 World Press Photo Long Term Project Award Online Lalo de Almeida

Lalo de Almeida - Long term Project Award

Behalve deze twee voorbeelden zijn er nog veel meer prachtige, ontroerende, en indringende foto's te zien. Alle foto's zullen in het nieuw ontworpen jaarboek verschijnen, dat vanaf eind mei verkrijgbaar zal zijn.

047 Asia Stories Bram Janssen The Associated Press

Bram Janssen - Asia Stories

Wie de foto's met eigen ogen wil zien, kan vanaf 15 april 2022 naar de tentoonstelling van de World Press Photo Exhibition in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Van daaruit zullen de foto's op verschillende plekken tentoongesteld worden. Bekijk de agenda om te zien waar de tentoonstellingen plaats zullen vinden.

Meer informatie is te vinden op de website van World Press Photo 2022.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. Wim Hendriks
    Wim Hendriks schreef op dinsdag 12 april 2022 om 10:49  | reageer

    Ja dit jaar geen ophef over de foto,het verhaal is al erg genoeg,maar terug komend over de verdeling van 24 regio's is mij ontgaan,de inzendingen uit Afrika en Zuid Amerika is niet toegenomen,wat men dacht,evenmin het aantal vrouwelijke fotojournalisten inzendingen,het aantal beeld bewerkingen daarvan waren er van 5 fotografen dat echt niet kon.(bron ontleed uit Bas de Meijer)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord