Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Het moment wanneer fotografie een obsessie is geworden

woensdag 22 juli 2020, 20:02 door | 3.605x gelezen | 0 reacties

Sommige mensen zijn heel erg geobsedeerd door fotografie. We eten, slapen, en werken ermee, en overal waar we heen gaan, gaat de camera mee. We kunnen elk wakend moment bezig zijn met fotografie, als we niet oppassen.

Toch valt dit allemaal best mee als je het vergelijkt met fotograaf Ravi Hongal uit de Indiaase stad Belagum Karnataka. Meneer Hongal houdt zo erg van fotografie, dat hij omgerekend maar liefst 83.000 euro heeft besteedt aan het bouwen van een huis in de vorm van een camera.
Het drie verdiepingen tellende huis heeft een objectief, flitser, filmstrook, geheugenkaart en een zoeker op de gevel. Volgens de verhalen zijn de kamers van het huis ook helemaal in het thema van camera's. Het huis is zo bizar, dat het inmiddels een toeristische trekpleister in de stad geworden.

Niet alleen het huis van Ravi Hongal staat in het teken van fotografie, ook zijn drie zonen hebben de namen Canon, Nikon en Epson gekregen. Of dat een goed idee is valt te betwijfelen, aangezien Canon en Nikon altijd al rivaliserende merken zijn geweest. Gelukkig heet zijn derde zoon Epson, en niet Sony.

Mocht er ooit nog eens van je verteld worden dat je geobsedeerd bent door fotografie, dan kun je nu deze video laten zien, en vertellen dat het in jouw geval best mee valt. Het kan altijd erger.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.138 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord