Elja Trum

24 zonsondergangen in 8 uur tijd fotograferen

donderdag 9 oktober 2014, 22:52 door | 5.899x gelezen | 1 reactie

Een mooie zonsondergang is natuurlijk altijd leuk om op de foto te zetten. Helaas krijg je daarvoor maar ťťn kans per dag. Tenminste, meestal. Fotograaf Simon Roberts fotografeerde recentelijk maar liefst 24 zonsondergangen in slechts 8 uur tijd.

Dat is helemaal nog niet zo makkelijk als je wellicht denkt. Rond de evenaar (0 graden) draait de aarde met zo'n 1.674 kilometer per uur rond. Rond de polen is het echter een stuk beter behapbaar. Je hebt (op 80 graden) nog 'slechts' een snelheid nodig van 290 kilometer per uur om 'bij te blijven'.

Chasing horizons

De fotoshoot was een opdracht van horlogemaker Citizen onder de naam Chasing Horizons. In onderstaande video wordt het project verder uit de doeken gedaan.


Via: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Paul Oosterlaak
    Profiel Paul Oosterlaak schreef op donderdag 9 oktober 2014 om 23:07

    Mooi filmpje. Leuk idee, leuke camera ook knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord