Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Niels van der Perk

Firmware update Canon 60D

dinsdag 21 december 2010, 22:25 door | 7.112x gelezen | 13 reacties

Canon heeft een nieuwe firmware update uitgebracht, ditmaal voor de Canon 60D. Het is altijd verstandig om de firmware van je camera up to date te houden, deze zorgt namelijk voor het goed functioneren van de camera.

Canon 60D

Met deze update, die Canon nummer 1.0.8 heeft gegeven, worden en aantal problemen opgelost die op zouden kunen treden. De volgende problemen gaat deze update verhelpen:

Het kan voorkomen dat gemaakte foto's bij het gebruik van de standaard body flitser of een externe speedlight erg overbelicht raken, met name in combinatie met de volgende lenzen:

- Canon EF 300mm f/4 L IS USM
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM
- Canon EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM

Mocht je een zeer recent model hebben van de 60D dan kan het zijn dat versie 1.0.8 er al op geÔnstalleerd is, anders zal je camera waarschijnlijk versie 1.0.5 bevatten. Je kan de firmwareversie in het menu van je camera controleren.

Canon 60d

Installatie van een firmware update neemt meestal maximaal tien minuten in beslag. Je kan de nieuwste versie voor de 60D hier downloaden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

13 reacties

 1. Margo
  Profiel Margo schreef op woensdag 22 december 2010 om 00:34  | reageer

  Ok! Bedankt!

 2. leo
  Profiel leo schreef op woensdag 22 december 2010 om 17:36  | reageer

  Dit lijkt me een goede firmware update, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige firmware updates wel uitvoer, het is makkelijk en waarom niet, maar of het nodig is? In dit geval vind ik de firmware update meer een foutcorrectie en dan zou eigenlijk niet moeten kunnen, foei Canon.

 3. RobertW
  Profiel RobertW schreef op woensdag 22 december 2010 om 19:13  | reageer

  Wees blij dat het tegenwoordig zo makkelijk is om bugs op te lossen vrolijk

 4. leo
  Profiel leo schreef op woensdag 22 december 2010 om 19:18  | reageer

  Zelf heb ik liever dat een camera goed getest op de markt komt vrolijk

 5. Brian [dSLR.nl]
  Brian [dSLR.nl] schreef op woensdag 22 december 2010 om 23:48  | reageer

  Voor wat betreft die 28-135mm had de fout nog wel ontdekt kunnen worden tijdens tests, maar wie test er nu in hemelsnaam de werking van de interne flitser met een objectief van 75mm of meer?
  En dan vooral niet vergeten dat het voor KAN komen, niet dat het per definitie fout gaat. Het kan dus ook goed gaan.
  Is dus gewoon een keurige firmware update vrolijk

 6. leo
  Profiel leo schreef op donderdag 23 december 2010 om 03:33  | reageer

  Ik ontken de mogelijkheden van een firmware ook niet, we leven in het digitale tijdperk nietwaar. Ik erger me weliswaar aan elke update op de programma's op mijn pc, maar oké, that is live. Maar bij een camera? En natuurlijk zou Canon de functie van al hun objectieven hebben moeten testen bij de functie van de flitser. Dat is toch gewoon slordig? Ze hebben daar al de objectieven. Er zijn firmware updates die de mogelijkheden vergroten, dat kan later een toevoeging zijn , dit is een snel op de markt gegooide slordigheid. En ik ben een Canon gebruiker en fan.

 7. leo
  Profiel leo schreef op donderdag 23 december 2010 om 03:57  | reageer

  Het is toch belachelijk producten op de markt te brengen en dan de gebruikers met de ellende van slecht testen op te zadelen. Je leest het steeds meer, het wordt als gewoon beschouwd, een probleempje, firmware toch. Nee, mijn mening. Produceer een goed product, wil je het product uitbreiden geef het een firmware. (Ik las dus net voor mijn vorige verhaal dat de Nikon D7000 een probleem had, ach geen probleem toch, gooi er een firmware overheen)Dit is geen losstaand probleem, maar lijkt de gewoonste zaak van de wereld te worden. Er is geen kwaliteitscontrole.

 8. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 23 december 2010 om 09:13  | reageer

  Als je op dpreview kijkt, zie je dat elke camerafabrikant er met elk type camera in de praktijk tegen softwarefouten aan loopt. Die zijn er met kwaliteitscontrole niet uit te halen, want als je een fout niet kent, zal je hem ook niet bij controle opmerken.

 9. leo
  Profiel leo schreef op vrijdag 24 december 2010 om 01:06  | reageer

  Als je een fout niet kent zeg je. Zo lust ik er nog wel een paar. Ze hadden die fout moeten opmerken voor ze het toestel op de markt gooide. Maar och, tegenwoordig is het toch niet meer zo belangrijk om je toestel met al je lenzen te testen, een firmware is het wonder woord. Wie is dan tegen die fout opgelopen, dat ben jij als consument!

 10. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 24 december 2010 om 09:33  | reageer

  Volgens mij doen alle fabrikanten hun best een camera zo goed mogelijk op te leveren. Dat eventuele foutjes (die vaak slechts bij een deel van de camera's merkbaar zijn) achteraf gemaakt kunnen worden met een simpele handeling is natuurlijk prachtig.

  Als het een half jaar langer duurt voordat een camera uit wordt gebracht zullen nog veel meer mensen klagen. knipoog

 11. EdC
  Profiel EdC schreef op vrijdag 24 december 2010 om 12:33  | reageer

  Leo: 53 objectieven (als ik goed heb geteld) plus een aantal oudere EF-types, 2 oude en 2 nieuwe generatie extenders, 3 flitsers, 2 afstandbedieningen, foto/video, 20 beeldafmetingen, 7 fileformats, 5 sluitervarianten, 9 witbalansinstellingen, 9 picturestyles. enz enz. Jij eist eigenlijk dat alle mogelijke combinaties vooraf worden getest. Ik verbaas me er slechts over dat er voor de Canon 60D niet vaker een firmware nodig is. vrolijk

 12. leo
  Profiel leo schreef op vrijdag 24 december 2010 om 14:39  | reageer

  Jazeker eis ik dat, ik koop voor een hoop geld een toestel waarvan ik verwacht dat hij naar behoren werkt. Een toestel als de 60D gaat in miljoenen over de toonbank, dan is uitgebreid testen een vereiste. Dat wordt ook wel gedaan en ik zal mijn geliefde Canon (Heb er zo'n kleine 50 in de vitrine kast en fotografeer er mee) niet specifiek aanvallen. Met een team van testers is het rijtje wat jij noemt zo doorgewerkt, ik denk zelfs dat het ook wel gebeurd is.
  Let maar op, dit is een trend aan worden, camera's worden te vlug op de markt gebracht. Het zou eens tijd moeten worden daar anders over te denken, een firmware is in dit geval geen cadeautje. Zelf werkend in de IT weet ik ook hoe er over software wordt gedacht. En als dat goed gebeurd zijn er hele afdelingen welke zich zich puur met testen bezig houden. Maar er zit veel kaf tussen het koren en de consumenten denken ook dat foutjes er bij horen. En nogmaals, dat hoort niet.

 13. leo
  Profiel leo schreef op zondag 26 december 2010 om 04:35  | reageer

  Omdat Nikon klachten van gebruikers ontving over 'heldere vlekken' in beeld bij het maken van filmopnamen met de D7000, heeft de fabrikant besloten een firmware-update aan te bieden. Deze kondigde zij eerder deze maand al aan op hun website.

  Eerder deze maand was er volgens Nikon niks aan de hand, maar nu hebben zij toch besloten een firmware-update beschikbaar te stellen. De fabrikant stelt dat de heldere vlekken in 'normale omstandigheden' niet zichtbaar zijn en daarom niet duiden op een probleem tijdens normaal gebruik. Wanneer er echter gewerkt wordt in zeer donkere omstandigheden zijn deze heldere vlekken wel zichtbaar. Dat deed de fabrikant besluiten deze firmware-update aan te bieden.

  Snappie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord