Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Hasselblad CFV-39 introductiedag bij Calumet

dinsdag 18 augustus 2009, 12:20 door | 6.385x gelezen | 4 reacties

Voor wie een digitale spiegelreflex al niet meer voldoende is, zijn er binnenkort bij Calumet een aantal dagen waarop je kunt spelen met de Hasselblad CFV-39. Een 39 megapixel middenformaat camera. Er worden gratis introductiedagen georganiseerd in de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

In Amsterdam kun je aanstaande vrijdag 21 augustus al terecht. In Rotterdam wordt de introductiedag op vrijdag 28 augustus gehouden en in Antwerpen kun je op vrijdag 4 september terecht. De dagen zijn gratis te bezoeken voor iedereen met interesse in deze camera's.

Hans Cornet van Hasselblad en de experts van Calumet demonstreren de nieuwe Hasselblad CFV-39. Zij laten ook zien hoe je met de Hasselblad Phocus software een perfecte workflow kunt opzetten.

Meer informatie is te vinden op de Calumet activiteitenpagina.

Hasselblad CFV-39

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op dinsdag 18 augustus 2009 om 13:27  | reageer

  Camulet??? vrolijk
  Overigens zijn er al wat van deze introductiedagen geweest, waaronder een bij Calumet Amsterdam. Op die eerste introductiedag waren er drie werkelijke gegadigden die mogelijk de achterwand willen kopen.

  Wij hebben op dit moment bij het NIDF een CFV-39 ter test en zullen daarover schrijven in de volgende uitgave van pF, het blad voor vakfotografen. Wel een geweldig ding trouwens, werkt erg prettig op een Hasselblad ELM of elke andere V serie.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 18 augustus 2009 om 22:07  | reageer

  Brian. Drie gegadigden? Dit is geen goedkoop ding, dus dat lijkt met een mooie score.

  Inderdaad, Calumet is Hasselblad-verkoper en heeft vaker H-dagen. Ik zal pF in de gaten houden. Ga je binnenkort ook de nieuwe MF van Leica testen?

 3. Brian [dSLR.nl]
  Brian [dSLR.nl] schreef op woensdag 19 augustus 2009 om 07:51  | reageer

  @EdC | Zeker geen slechte score. De CFV-39 is trouwens ook al on-tour geweest bij andere winkels en voor zover ik begrepen heb van Hans Cornet zijn er inmiddels al ook al een paar daadwerkelijk verkocht

  Als instituut zullen we alle middenformaat camera's testen voor Pf. Ik zal deze tests niet zelf uitvoeren omdat we bij het NIDF vinden dat dit soort tests gedaan moeten worden door mensen die zelf echt werken op medium format camera's. Zij zullen beter in staat zijn het uiterste uit zo'n camera te halen dan dat ik dat als kleinbeeld spiegelreflex fotograaf ben.

  Voor mijn eigen website zal ik er geen aandacht aan besteden omdat dit niet het soort camera's zijn voor de doelgroep waar ik voor schrijf. Neemt niet weg dat ik het wel erg leuk vind om er even mee in mijn handen te staan en er mee te fotograferen. Alleen wel even wennen aan dat gekke paskruis hoor. vrolijk

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 19 augustus 2009 om 22:35  | reageer

  @ Brian. Het uitgangspunt dat je een test laat doen door 'kenners' lijkt mij het enige juiste. Nog beter is het als je een testprotocol hanteert.

  Jammer dat ik geen MF meer gebruik. In het analoge tijdperk vond ik dat prachtig werken. Vooral de dia's. Ik heb al een heel lot besteld voor de Jackpot van volgende maand. Als de prijs mijn kant op komt, dan ga ik de Hasselblad-varianten persoonlijk lange tijd testen. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord