Elja Trum

TrekPak; je fototas zonder klittenband

zaterdag 31 maart 2012, 23:43 door | 7.065x gelezen | 29 reacties

De meeste fototassen kun je flexibel indelen dankzij scheidingen die je met klittenband aan elkaar kunt verbinden. Dat is op zich helemaal geen verkeerd systeem, maar echt mooi is het doorgaans niet en ook geeft het de nodige herrie wanneer je een aanpassing maakt aan de lay-out van je tas. De TrekPak wil hier een mooi alternatief voor bieden.

De TrekPak is een systeem waarbij de compartimenten niet met klittenband vastgezet worden, maar met een systeem van aluminium beugels. Het ziet er solide en vooral ook erg strak en netjes uit. In onderstaande video wordt het systeem uitgelegd.


De TrekPak is nog niet commercieel verkrijgbaar. Hiervoor zijn de bedenkers een Kickstarter project gestart. Het doel was om 15 duizend dollar op te halen en dat blijkt ook geen enkel probleem. Al na vier dagen is dit doel bereikt.

De TrekPak gaat er dus komen en kan gebruikt worden als vervanging van het klittenband systeem in jouw huidige fototas. Ik vind het er goed uit zien, maar kan me voorstellen dat dit pas echt goed gaat lopen wanneer ze samenwerken met de bekende leveranciers van fototassen. Ik ben benieuwd wat jij van het TrekPak systeem vindt, laat het weten in de reacties.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

29 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op zondag 1 april 2012 om 00:57

  Ziet er slim en strak uit. Als je dat spul op verschillende hoogtes per lengte kunt bestellen zijn de mogelijkheden eindeloos.
  Enige nadeel dat ik zie is dat het met niet duidelijk is hoe goed dit schokken absorbeert. Het ziet er een stuk harder uit dan de dividers die ik nu heb

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 1 april 2012 om 04:03

  Schokabsorptie is een belangrijke eigenschap voor dividers in fototassen om kostbare apparatuur optimaal te beschermen. En dat lijkt me de achilleshiel van Trekpak.

 3. Maarten
  Maarten schreef op zondag 1 april 2012 om 10:39

  Ziet er prima uit. Ik zou het graag proberen.

 4. Jacko
  Jacko schreef op zondag 1 april 2012 om 11:40

  Misschien zouden ze er met klittenband een soort van padding op kunnen maken?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord