Actie: Photoshop Elements boek + Al onze cursussen - 49,90 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Zelf VR foto's maken met Google Cardboard

woensdag 14 september 2016, 12:21 door | 5.072x gelezen | 1 reactie

Google Cardboard is sinds deze week ook beschikbaar voor iOS. Eerder bestond de app al voor Android. Met de app kun je Virtual Reality foto's bekijken en maken.

Google Cardboard


Om de Virtual Reality foto's te kunnen bekijken heb je een VR adapter voor je telefoon nodig. Die kun je kopen (vanaf een paar euro tot een paar tientjes), of zelf maken. Kijk voor een overzichtje van brillen op deze pagina van Google. De goedkoopste die ik zo snel zelf kon vinden is deze bij Djoozy voor 3,95 euro (en 2,92 euro verzendkosten).

In de adapter zet je je telefoon en met de app bekijk je dan de virtual reality foto's. Wanneer je een foto maakt met de Cardboard app (dat doe je dan uiteraard weer zonder de adapter) wordt er ook geluid vastgelegd. Je krijgt dus bij het bekijken van de foto ook omgevingsgeluid. Foto's kunnen ook als gewone panoramafoto's bekeken en uitgewisseld worden, maar dan ontbreekt het geluid.

Download Google Cardboard App voor iOS of Android.

Google Cardboard app


Zelf heb ik een tijdje terug in Brussel de Google Cardboard uitgeprobeerd in het Bruegel museum. Best een leuke ervaring. Daar kun je de schilderijen die er hingen in geanimeerde VR vorm bekijken. De (gratis) Google Cardboard app en een kartonnen VR bril maken het mogelijk om goedkoop kennis te maken met Virtual Reality.

Overigens crasht bij mij de app momenteel, maar dat blijkt niet bij iedereen zo te zijn. Ik neem aan dat Google op korte termijn ook een verbeterde versie zal uitbrengen waar alles wel goed werkt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Erwin
    Erwin schreef op woensdag 14 september 2016 om 12:51

    De cardboard app bestaat al langer in de iOS store.
    De camera app is pas uitgekomen voor iOS en bleef bij mij ook crashen. Op dit moment lijkt ie uit de store gehaald te zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Panorama

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.004 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord