Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Liesbeth van Asselt

Catwalk voor honden: dogwalk

woensdag 12 oktober 2011, 23:11 door | 5.088x gelezen | 31 reacties

Ter gelegenheid van dierendag organiseerde ik in samenwerking met dierenspeciaalzaak Dier All-in in Epe een dogwalk; een catwalk voor honden. Van de foto's wordt door sponsor Prins Petfoods een boekje gemaakt waarvan de opbrengst naar de Stichting Hulphond gaat.

Voorwaarde bij hondenfotografie is voor mij dat de hond het leuk vindt. Zelfs als hij een jasje aan heeft.. Dus wordt er eerst uitgebreid met de hond gespeeld en geknuffeld, zijn er lekkere brokjes in de buurt om hem te belonen, et cetera. Vertrouwen tussen de hond en de fotograaf is essentieel om een mooie foto te kunnen maken.

Daarnaast is betrouwbare apparatuur natuurlijk een must. Ik maakte deze foto's met de snelle combinatie van een Nikon D3 met een 70-200mm f/2.8 objectief. Zo'n snelle combinatie (met snelle autofocus) helpt je om precies het juiste moment te kunnen pakken. Ook betrouwbare flitslampen die steeds dezelfde hoeveelheid licht afgeven zijn een voorwaarde bij dit soort werk: ik gebruikte hier de D-Lite IT 4 set van Elinchrome. Een prima en makkelijk mee te nemen set flitslampen!

Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Voor bedrijven richt ik me op reclamefotografie (website, social media en drukwerk). Voor particulieren verzorg ik al 15 jaar fotografiecursussen voor beginners en gevorderden. En workshops fotografie zoals portretfotografie, lightpainting, compositie, hondenfotografie, je flitser leren kennen, etc. Zie stapfoto.nl.

31 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 00:22

  Ik kan nu niet zeggen dat ik dit mooie foto's vind. Ik begrijp ook niet als je jezelf natuurfotograaf noemt dat je dit soort gezochte foto's met dieren gaat maken. En al helemaal niet op dierendag! Ga met honden de natuur in en laat ze ravotten en maak daar dan leuke spontane foto's van...

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 01:48

  Ach gossie wat een zuurpruimerij hier toch allemaal de laatste tijd. Het is toch harstikke leuk om dit soort foto's te maken en dan wordt er ook nog eens gedacht aan een goed doel.

  Leuke catwalk foto's en een goed idee!

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 04:09

  @Arno
  Inderdaad, Nederland is aan het verzuren zo lijkt het. Ik vind het ook hartstikke leuke, koddige foto's! Nummer 3 en 4 zijn voor mij de keepers maar eigenlijk is de hele serie geslaagd. Fraaie modellen.

 4. Harry
  Harry schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 08:33

  Een hond die dit niet wil krijg je zo niet op de foto.
  Bovendien geeft Liesbeth de voorwaarde (van dierenwelzijn) duidelijk aan.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.347 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord