Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Liesbeth van Asselt

Catwalk voor honden: dogwalk

woensdag 12 oktober 2011, 23:11 door | 6.201x gelezen | 31 reacties

Ter gelegenheid van dierendag organiseerde ik in samenwerking met dierenspeciaalzaak Dier All-in in Epe een dogwalk; een catwalk voor honden. Van de foto's wordt door sponsor Prins Petfoods een boekje gemaakt waarvan de opbrengst naar de Stichting Hulphond gaat.

Voorwaarde bij hondenfotografie is voor mij dat de hond het leuk vindt. Zelfs als hij een jasje aan heeft.. Dus wordt er eerst uitgebreid met de hond gespeeld en geknuffeld, zijn er lekkere brokjes in de buurt om hem te belonen, et cetera. Vertrouwen tussen de hond en de fotograaf is essentieel om een mooie foto te kunnen maken.

Daarnaast is betrouwbare apparatuur natuurlijk een must. Ik maakte deze foto's met de snelle combinatie van een Nikon D3 met een 70-200mm f/2.8 objectief. Zo'n snelle combinatie (met snelle autofocus) helpt je om precies het juiste moment te kunnen pakken. Ook betrouwbare flitslampen die steeds dezelfde hoeveelheid licht afgeven zijn een voorwaarde bij dit soort werk: ik gebruikte hier de D-Lite IT 4 set van Elinchrome. Een prima en makkelijk mee te nemen set flitslampen!

Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk


Dogwalk

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Liesbeth fotografeert met haar bedrijf stapfoto.nl voor websites en social media van bedrijven. Daarnaast verzorgt ze al sinds 2004 (vooral creatieve) workshops zoals lightpainting, flitsen, werken met ledlicht en lichtvormers, portretfotografie, high speed, long exposure en paintsplash. Daarnaast is er een Stapfoto vakgroep voor gevorderde fotografen.

31 reacties

 1. Erik
  Profiel Erik schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 00:22  | reageer

  Ik kan nu niet zeggen dat ik dit mooie foto's vind. Ik begrijp ook niet als je jezelf natuurfotograaf noemt dat je dit soort gezochte foto's met dieren gaat maken. En al helemaal niet op dierendag! Ga met honden de natuur in en laat ze ravotten en maak daar dan leuke spontane foto's van...

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 01:48  | reageer

  Ach gossie wat een zuurpruimerij hier toch allemaal de laatste tijd. Het is toch harstikke leuk om dit soort foto's te maken en dan wordt er ook nog eens gedacht aan een goed doel.

  Leuke catwalk foto's en een goed idee!

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 04:09  | reageer

  @Arno
  Inderdaad, Nederland is aan het verzuren zo lijkt het. Ik vind het ook hartstikke leuke, koddige foto's! Nummer 3 en 4 zijn voor mij de keepers maar eigenlijk is de hele serie geslaagd. Fraaie modellen.

 4. Harry
  Harry schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 08:33  | reageer

  Een hond die dit niet wil krijg je zo niet op de foto.
  Bovendien geeft Liesbeth de voorwaarde (van dierenwelzijn) duidelijk aan.

 5. Erik
  Profiel  Erik schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 09:05  | reageer

  Zuurpruimerij? Het spijt me zeer, maar ik krijg bijna het idee dat iedereen die maar eventjes kritiek op een artikel heeft afgedaan wordt als zuur. Ik mag toch echt hopen dat de schrijvers en lezers hier op Photofacts tegen kritiek kunnen..

  Ik kan me verder volledig bij mijn naamgenoot aansluiten. Ik ben geen fan van dit soort foto's, maar dat hoeft ook niet. Maar ik ben er van overtuigd dat een hond veel beter af is door ze lekker te laten rennen en spelen in plaats van ze in een jasje te hijsen.
  Het gaat er volgens mij niet om wat een hond niet wil, maar om wat een hond wel wil. En wat honden willen is rennen of vertroeteld worden knipoog

  Over de foto's opzich, keurige foto's, maar ik zou er toch liever een model neerzetten dat een eigen keus heeft om daar te staan knipoog

 6. Brian
  Brian schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 09:52  | reageer

  Naast dat ik al jaren met fotografie bezig ben, ben ik ook verzot op hondensport en ben ik elk vrij moment op pad met mijn Mechelse Herder die bezig is met PH2. Ik zou mijn hond nooit een jasje aantrekken en hem zo op de foto zetten, maar kom a.u.b. niet met verhalen dat honden dit niet leuk zouden vinden. Als mijn hond even de kans krijgt zit hij in het pak van de pakwerker in plaats dat hij er in bijt. Honden vinden elke vorm van aandacht gewoon leuk en zoals Harry ook al aangeeft, een hond die dit niet leuk zou vinden krijg je zo niet op de foto.

  Ik hou niet van dit soort fotografie, maar ik vind er niks verkeerd aan en ik vind het juist een hele mooie, en technisch zeer gelukte serie foto's.

 7. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 14:39  | reageer

  Voordat ik met deze shoot instemde heb ik eerst de proef op de som genomen met twee mij bekende honden. En daarbij was duidelijk dat de honden alle aandacht die ze kregen gewoon hartstikke leuk vonden! Er was geen verschil te bespeuren (ook niet voor de eigenaren) in houding en gedrag met of zonder jasje.

  Ik denk eerlijk gezegd dat dit de geeigende weg is om gefundeerd op b.v. een verzoek, een onderwerp of een gebeurtenis te kunnen reageren: eerst zelf ervaren/onderzoeken en op basis daarvan je oordeel vormen. Natuurlijk kun je tevoren je twijfels hebben, maar dat zijn dan nog geen feiten......

  Daarbij: er worden soms fotoshoots voor honden georganiseerd waarbij voor iedere hond maar 5 minuten uitgetrokken wordt. Geen tijd voor leuke dingen als spelen en een aai dus. Ik weiger stelselmatig om daar aan mee te doen. Maar voor degenen die een shoot met aangeklede honden veroordelen is een foto gemaakt tijdens zo'n 5-minuten shoot blijkbaar beter te accepteren dan een foto van een hond met een jasje aan waarmee een half uur geravot en geknuffeld is?

 8. Harold Makaske
  Harold Makaske schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 15:10  | reageer

  De honden vinden het prachtig om te doen. Dat lijkt me totaal geen probleem. Kom je wel bij de vraag... vind ik het leuke of interessante foto's. Helaas ga ik dat ontkennend beantwoorden. Ik heb hier niets mee, maar ik doe ook genoeg dingen waar anderen niets mee hebben. Dus ieder zijn ding.

  Wat ik mij alleen sterk afvraag is of er een markt is voor een fotoboek met dergelijke foto's. Als ik zie hoeveel fotoboeken over honden er in de rams voor weggeef prijzen niet zijn te slijten, dan heb ik mijn twijfels of de kosten van een mooi uitgegeven fotoboek wel worden terugverdiend.

 9. Erik
  Profiel Erik schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 15:23  | reageer

  Het maakt me op zich niet uit of je een hond een jasje aantrekt voor een photoshoot, ik zou het niet doen maar als jij dat leuk vind moet je dat vooral doen als de hond daar geen bezwaar tegen heeft.

  Ik geef alleen maar aan dat IK het geen mooie (creatieve) foto's vind en al helemaal niet in het teken van dierendag. Daarbij zag ik dat je je als natuurfotograaf profileert, dus dan zou ik als ik jou was de honden in de natuur fotograferen. Dat vinden ze vast leuker dan onder een studiolamp te gaan zitten met een jas aan...

  Technisch is er natuurlijk weinig mis met deze foto's, dat zou ook raar zijn als je het voor je beroep doet.

 10. Erik
  Profiel  Erik schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 16:34  | reageer

  @Liesbeth: je impliceert nu zo ongeveer dat ik het beter zou vinden als een hond een shoot krijgt zonder aandacht. Maar dat heb ik nergens beweert en zal ik ook nooit beweren.
  Ik zou namelijk geen van beiden doen. Ik denk dat je een hond zoveel mogelijk in zijn natuur moet laten en behalve als huisdier niet ook nog als fotomodel moet gaan gebruiken.
  Daar snap ik zelf ook niet de meerwaarde van vanwege het punt dat Harold al aandracht. Ik heb zelf verder ook niets met honden fotograferen. Dat het een goed doel steunt, prima. Maar ik vraag me af of dat doel niet moet beginnen bij dieren gewoon huisdier laten zijn knipoog

  Helaas kan ik weinig vinden over het effect van kleding op honden. Nu heb ik wel wat contact met dierverzorgers en die gaven aan dat honden & kleding lang niet altijd een goede combinatie is. Het is afhankelijk van de soort hond of kleding een goed effect heeft. Is de kans niet aanwezig dat je dus op zo'n manier een verkeerd signaal afgeeft?

  Kijk, technisch zijn het prima foto's, daar wil ik helemaal niets aan af doen. Ik vraag me alleen echt eerlijk waar af of het fotograferen van honden met flitsers een goede manier is om hondenwelzijn centraal te stellen. Ik denk dat je hondenwelzijn op een veel betere manier voor mens en dier centraal kan zetten.
  Maargoed, dan dwalen we wel heel erg af van het onderwerp fotografie. Ik neem namelijk aan dat het daar hierover moet gaan.

 11. Niels
  Profiel  Niels schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 16:53  | reageer

  ....en das nou precies wat fotografie zo leuk en boeiend maakt, iedereen heeft zo zijn eigen mening en opvattingen. vrolijk

  Persoonlijk liggen de foto's mij wel, en het concept met de daarbij behorende kleding is erg leuk bedacht!
  Keep it up, Liesbeth! 12. Niels
  Profiel  Niels schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 17:08  | reageer

  Ow ja, dat vergeet ik te melden: leuk dat de Stichting Hulphond weer een hoop mooie dingen kan doen met de opbrengst van het boekje. Daar wil ik ook best in een "raar" jasje voor op de catwalk lopen. knipoog (en nee, daaruit volgt geen nieuw project! knipoog)

 13. rbrt
  Profiel rbrt schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 17:26  | reageer

  Dieren moet je niet willen vermenselijken, maar in hun eigen waarde laten. In die zin vind ik het ook "foute" foto's, al helemaal in het kader van dierendag.

  En wat ik pas echt "zuur" vind: mensen die elk puntje van milde kritiek als zuur bestempelen, alleen om discussie de kop in te drukken.

 14. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op donderdag 13 oktober 2011 om 21:06  | reageer

  @Harold, omdat iedereen kosteloos aan dit project voor Stichting Hulphond meewerkt, houden we al genoeg over als alleen de eigenaren van de honden het boekje kopen. Dat komt dus wel goed.

  @Erik: waar ligt je grens? Ik vind dat moeilijk zo in het algemeen te bepalen. Het verschilt m.i. per hond. Zo lang de hond er plezier in heeft (en je merkt het gauw genoeg als dat niet zo is) is het voor mij okee.

  @Andere Erik: mijn eigen hond kruipt vaak onder de lekker warme studiolampen (die dan nog aan zijn na een fotoshoot). Dat doet hij liever dan naar buiten gaan, zeker als het regent knipoog. Ook hiervoor geldt dus: het verschilt per hond wat hij wel of niet leuk vindt. Net zoals bij mensen.....

  @rbrt: ook hier moet ieder z'n eigen grens trekken. Want wat is het dier in z'n waarde laten? Ik kan nog boos worden over het MKZ-beleid wat (om economische redenen) gevoerd werd bijvoorbeeld. Maar ja, dat is een andere discussie. Laten we die maar niet op Photofacts voeren.....

 15. kidogo
  Profiel  kidogo schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 11:30  | reageer

  Gôh, ik begin nu toch iedere keer meer het idee te krijgen dat ik de reacties van reaguurders op Geenstijl of Dumpert zit te lezen. Van die mensen die zeggen dat ze 'opbouwende kritiek' geven terwijl hetgeen ze zeggen gewoon afkraken is, zonder er doekjes omheen te winden. Niks respect, gewoon rammen met woorden.

  Wordt toch eens volwassen allemaal en ga eens diep nadenken of hetgeen je uitbraakt via je toetsenbord bijdraagt aan Photofacts en aan het plezier wat bezoekers aan de site beleven. Voor mij begint Photofacts puur om dit soort gezever er echt minder leuk op te worden. Laat staan dat ik nu echt wel 10 keer nadenk voor ik ooit een nieuw artikel zal plaatsen.

 16. rbrt
  Profiel rbrt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 11:41  | reageer

  @kidogo: Misschien moet de "harde kern" van Photofacts, die zeer met zichzelf lijkt ingenomen en allergisch voor kritiek, van deze site gewoon een password-protected private blog maken.

  Kan men elkaar elke dag - ongehinderd door andersdenkenden - vertellen hoe geweldig de ander is.

 17. Erik
  Profiel Erik schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 12:06  | reageer

  Ik sluit me helemaal bij de vorige spreker aan!

  Als je niet tegen kritiek kunt, moet je geen artikelen of foto's plaatsen op een site als deze. Zonder positieve en negatieve reacties zijn er ook geen discussies mogelijk en krijg je alleen maar klapvee die in superlatieven een ander de hemel in prijst.

 18. kidogo
  Profiel  kidogo schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 12:18  | reageer

  Het gaat me er niet om dat ik GEEN kritiek kan hebben - een ieder die mij een beetje kent weet dat ik regelmatig VRAAG om kritiek. Het grote verschil is de manier waarop deze kritiek wordt gebracht - bedoeld om je omlaag te halen of bedoeld om je omhoog te helpen !

 19. rbrt
  Profiel rbrt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 12:51  | reageer

  kidogo, Erik heeft in zorgvuldig gekozen woorden uitgelegd waarom hij van een natuurfotografe als Liesbeth liever foto's van vrolijk ravottende honden in natuurlijke sfeer had gezien.

  Zelf heb ik alleen gezegd dat je dieren niet moet vermenselijken en dat ik het in die zin dus "foute" (en de aanhalingstekens zijn hierbij essentieel, qua relativering) foto's vind.

  Ik begrijp niet hoe je dit leest als respectloos of interpreteert als iemand omlaag te willen halen.

 20. Erik
  Profiel Erik schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 12:53  | reageer

  Als ik iemand omlaag wil halen, dan gebruik ik wel andere bewoordingen. Ik zie niet in waarom ik iemand omlaag zou moeten halen of afkraken voor een creatieve keuze die ik niet begrijp. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.

 21. Marcel
  Marcel schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 13:44  | reageer

  Hmmmmm hetgeen over de honden en de foto's kan mij niets bomen want het niet mijn ding ik kan het noch leuk vinden noch een aversie tegen hebben.

  Wat mij wel opviel was de laatste alinea en dan vooral de twee laatste zinnen. Het lijkt wel of de tekst ook gesponsord is als ik die zo lees.

 22. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 13:51  | reageer

  Ik snap de insteek van Kidogo over het kritiek. Kritiek is geen enkel probleem (wel opbouwende kritiek graag), maar het mag allemaal wat vriendelijker gebracht worden. Laten we wel duidelijk zijn, Erik, jouw eerste reactie is geen toonbeeld van vriendelijkheid.

  Bijvoorbeeld: 'Ik begrijp ook niet als je jezelf natuurfotograaf noemt dat je dit soort gezochte foto's met dieren gaat maken.'
  Dit is simpelweg bot en persoonlijk gesteld, ook al heb je het wellicht niet zo bedoeld.

  Maar misschien is het forum beter geschikt om deze discussie te hebben. Het gaat niet echt meer over het onderwerp van dit artikel zo.

  @Marcel; die link naar CameraTools heb ik in elk geval zelf toegevoegd bij het editen.

 23. Erik
  Profiel Erik schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 15:23  | reageer

  Dat die zin persoonlijk gesteld was ben ik met je eens, dat ie bot is is een kwestie van interpretatie. Ik vind dat zelf wel meevallen. Ik hoor wel heftigere reacties van politici als ze in debat zijn.

  Het is persoonlijk gesteld omdat ik me als mede natuurfotografie beoefenaar oprecht afvroeg waarom iemand zulke foto's maakt terwijl er 10x mooiere foto's te maken zijn door het dier vrij in de natuur rond te laten lopen en dan mooie actiefoto's te maken i.p.v. opgedirkt als een soort klein mensje in een studio neer te zetten. En dat in het teken van dierendag.

  Wat mijns inziens ook goed had gepast bij dit thema, om de hulphonden in actie te fotograferen, zodat wij kunnen zien wat voor een goed werk deze honden doen.

 24. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 16:14  | reageer

  Kom je terug van een fotoshoot, wacht er een hele lijst reacties!

  Op de gevoerde discussie over hondenfotografie heb ik denk ik al genoeg nuancering aangebracht. Al lijkt nog steeds niet iedereen bereid te zijn de zaken ook eens van een andere kant te bekijken. Jammer, want ook in de fotografie is het zo dat als je een te fotograferen onderwerp (letterlijk) vanuit een ander standpunt bekijkt, de wereld er plotseling heel anders uit kan zien toch?

  @Marcel, ik word niet gesponsord. Wel komt achteraf vaak de vraag: "welke apparatuur gebruik je?' of "welke instellingen het je gebruikt?". Vandaar dat ik dit hier genoemd heb. Jammer dat dit door jou negatief opgevat wordt. Volgende keer dan toch maar weer eerst de vraag afwachten alvorens informatie te verstrekken? Lastige keuze. Ik vind namelijk dat veel fotografen veel te geheimzinnig doen over werkwijze, ervaringen en locaties. Iets waar ik niet in mee wil gaan en m.i. ook niet de bedoeling van een blogsite als Photofacts.

  @Erik Ik ben niet alleen natuurfotograaf, maar ook bedrijfsfotograaf. Overigens: gezien de foto's op jouw site behoort het fotograferen van tuinplanten voor jou blijkbaar tot natuurfotografie (je noemt je "mede natuurfotografie beoefenaar"knipoog. Wederom blijkt daar maar weer eens uit dat iedereen zaken vanuit z'n eigen perspectief bekijkt. Hoe leuk ook om te doen, ik vind tuinbloemen fotograferen niet echt natuurfotografie. Je mag me proberen te overtuigen van het tegendeel knipoog

 25. Erik
  Profiel Erik schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 16:31  | reageer

  Flauwe reactie. Ik heb duizenden foto's gemaakt in de vrije natuur afgelopen jaar en deze week een paar foto's van bloemen thuis gemaakt mede omdat het zo regende. Die staan dan ook niet gerubriceerd onder natuurfotografie maar onder stilleven. Als je de moeite had gedaan om mijn foto's echt te bekijken, dan had je dat kunnen lezen.

 26. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 16:40  | reageer

  @Erik, als je zo stellig bent over wat een natuurfotograaf wel en niet mag doen, dan vraag je om dit soort reacties hoor.
  Fijn weekend in de natuur gewenst!

 27. PehrG
  PehrG schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 17:25  | reageer

  Ik sluit me vandaag graag ana bij Liesbeth. Het wordt dit weekend mooi weer. Ga lekker fotograferen. In de tuin, in de natuur, in de stad op'straat. Trek er op uit mat groothoek of supertele. En neem het zonnetje in je op en kom volgende week op Photofacts terug met minder zure reacties. Inderdaad, Kidogo, zo erg leuk is het hier niet meer. Oef, nu verzuur ik zelf. Ik ga lekker de tuin winterklaar maken.

 28. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 18:18  | reageer

  @PehrG Veel plezier!

 29. Erik
  Profiel  Erik schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 19:08  | reageer

  Tja.. Kom je terug van een dagje studeren, is de discussie nog harder doorgegaan.. Wel ingewikkeld met 2 Erik'en, maar ik ben dus de andere Erik weer even nahnah

  Allereerst, kritiek moet er zijn. Als er geen kritiek meer gegeven mag worden, staat de vooruitgang stil. Zonder feedback geen verandering, zonder verandering geen vooruitgang.

  Echter, ik krijg heel erg sterk het idee dat er hier geen feedback meer gegeven mag worden. En het feit dat ik dat gevoel krijgt betekent voor mij óók verzuring, het is maar net van welke kant je kijkt knipoog
  Ik krijg het idee dat je hier alleen de schrijver nog maar de hemel in mag prijzen, en dat komt de kwaliteit echt niet ten goede knipoog

  Ik krijg daarnaast het idee dat het op het moment geen discussie meer is, maar dat men bezig is vliegen af te vangen. Hoe zet ik de ander zo snel, effectief en zo goed mogelijk op zijn nummer?

  Dat is jammer, want er valt veel nuttigs te zeggen. Ik heb gister zitten zoeken op internet naar het onderwerp huisdieren en kleding. Weinig gevonden wat ook meteen aangeeft dat hier veel meningen over zijn. Maar blijkbaar is er geen ruimte om die meningen te delen op een nette manier, en dat vind ik jammer en vind ik eerlijk gezegd geen goed teken voor Photofacts..

  @Liesbeth, je zei iets over het plaatsen van je werkwijze. Wat mij betreft doe je dat nog veel meer knipoog Alleen op die manier wordt het echt PhotoFACTS. Ik zit er als lezer eigenlijk niet op te wachten een verhaal te lezen van iemand die ergens is wezen fotograferen zonder de gedachtengang achter de foto te weten. Alleen een verslagje zonder de nadruk op fotografie, daar hebben we weinig aan knipoog
  Blijf dus lekker veel en uitgebreid je werkwijze bespreken! Een echte professional blijft zich namelijk ook bij het bekend maken van zijn/haar werkwijze wel onderscheiden!

 30. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 19:28  | reageer

  Ha 'laatste' Erik knipoog. Ik kan het zeer waarderen dat je de moeite hebt genomen om op onderzoek uit te gaan naar het onderwerp huisdieren en kleding! Alleen op die manier krijgen we volgens mij gefundeerde discussies.

  En tja, dat wel of niet vertellen van werkwijze, gebruikte apparatuur, etc., daar verschillen de meningen dus over. Ik ben voor mezelf inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat ik dat toch gewoon blijf doen. Degene die het gebruikte merk dan niet wil lezen, moet het maar even afplakken knipoog

 31. Henri
  Profiel Henri schreef op vrijdag 14 oktober 2011 om 21:03  | reageer

  Hoi Liesbeth,
  Leuk dat de opbrengst naar Stichting Hulphond gaat.
  Ik heb er een aantal jaren gewerkt en gezien dat ze errug goed werk verrichten!
  Heb er nog steeds leuke contacten en draag ze een zeer warm hart toe.
  Enneh: de foto's zijn best grappig.......

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord