Elja Trum

Voortgang van mijn zwart-wit boek

vrijdag 22 mei 2009, 09:03 door | 6.563x gelezen | 7 reacties

Wellicht leuk om jullie nog een beetje op de hoogte te houden van mijn zwart-wit boek. Begin mei heb ik het manuscript ingeleverd tesamen met een aardige collectie foto's voor in het boek. Een redacteur heeft het toen namens Pearson onder de loep genomen.

Afgelopen dinsdag kreeg ik het manuscript retour. Het boek-in-wording is nu voorzien van taalcorrecties, aanwijzingen over onduidelijkheden en suggesties ter verbetering. Vandaag hoop ik deze grotendeels door te kunnen lopen en verbeteringen aan te kunnen brengen. Ook is me gevraagd wat kaders aan te brengen ter afwisseling op de tekst.

Aanstaande maandag lever ik het manuscript weer in en dan gaat het boek naar de vormgever. Als het goed is krijg ik daarvan uiteindelijk de PDF ter controle te zien. Daar ben ik natuurlijk erg benieuwd naar!

De uitgever was te spreken over het boek en de bijbehorende foto's. Die foto's komen grotendeels van jullie, waarvoor dank! Overigens moet ik aanstaande maandag ook nog een paar foto's aanleveren.

De belangrijkste ontbrekende foto is er eentje waarin de rule-of-thirds (over)duidelijk te zien is. Eigenlijk zoek ik daarvoor gewoon een landschap in zwart-wit die opgedeeld is in de juiste vlakken. Bijvoorbeeld een boompje op tweederde van het beeld en een horizon op eenderde van onderem.

Als iemand nog een mooi voorbeeld van een dergelijke foto heeft en het leuk vindt als ik deze in mijn zwart-wit boek opneem, laat het me snel even weten!

Correcties op mijn manuscript

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Rick
  Profiel Rick schreef op vrijdag 22 mei 2009 om 12:05

  Elja, moet het echt zwart wit wezen of mag sepia ook, anders mag je deze gebruiken als je het leuk vind. Ik hoor het wel

  afbeelding

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 22 mei 2009 om 16:10

  Helemaal niet onaardig, Rick.
  Kun je die niet in zwart-wit in plaats van Sepia maken?
  Mits je dat wilt, mail maar in hoge resolutie naar me door, dan zet ik 'm erin.

 3. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op zondag 24 mei 2009 om 12:53

  Je eigen boek.. toe maar weer!

  Goed bezig!

 4. Layla
  Layla schreef op zondag 24 mei 2009 om 19:39

  Je eigen boek! Daar had ik altijd van gedroomd! Goed zo vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord