Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Wat is jouw fotografie voornemen voor 2024?

maandag 8 januari 2024, 19:38 door | 1.185x gelezen | 9 reacties

Een nieuw jaar is begonnen. Natuurlijk ga je ook dit jaar door met fotografie. Is dat op de oude voet verder, of heb je speciale voornemens? Deel die voornemens en wie weet geeft het inspiratie voor wie even in een fotografie-dip zit.

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. We kennen ze allemaal wel, en ze komen elk jaar weer terug. Het is moeilijk om aan die voornemens te houden, of om die voornemens vol te houden. Maar wie weet heb jij helemaal geen goede voornemens nodig.

Voor fotografie geldt hetzelfde. Je kan doorgaan met de fotografie die je het afgelopen jaar hebt gedaan. Maar je kan ook zin hebben in het oppakken met een nieuw project, of een nieuw fotografie thema.

Wat ga ik doen, vraag je misschien af? Daar heb ik zelf ook over nagedacht. Het antwoord is het oppakken van lichttekenen. Dat is iets wat ik al een tijd lang wil doen, maar wat er nog niet van gekomen is. Dat is mijn goede voornemen van 2024 op het gebied van fotografie.

Nando nando lightpainting zwanen

Misschien heb je deze al gezien. Het was een eerste echte poging voor lichttekenen. Daar wil ik in 2024 meer mee gaan doen. Wat ga jij doen in 2024?

Hoe zit het met jouw voornemen op fotografie gebied? Heb je iets in petto voor 2024, of ga je gewoon door. Deel het met ons in een reactie onder dit bericht. Ik ben benieuwd wat het is, en wie weet geeft het inspiratie en ideeŽn.


Meer Lightpainting tips?


Zelf ook aan de slag met lightpainting? Kijk mee in de praktijk en ontdek alle tips van in de cursus Lightpainting op Photofacts Academy.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

9 reacties

 1. Bas Braad
  Bas Braad schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 11:12  | reageer

  Mijn voornemen is meer naar beroemde fotografen te kijken en mij daardoor te laten inspireren. Niet om het idee te kopiëren maar om de ideeën te vertalen naar mijn Fotografen DNA en weer een betere fotograaf te worden. Je kunt ook AI gebruiken om beroemde fotografen te vinden gekoppeld aan een onderwerp. De uitkomsten zijn niet zaligmakend maar helpen wel een beetje.

 2. Cees Kamminga
  Cees Kamminga schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 11:41  | reageer

  Wat is mijn fotografie voornemen voor 2024?
  Goeie vraag Nando. En ik héb goeie voornemens. Dit jaar ga ik op voor mijn Master Kwalificatie bij MPN. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Het vooruitzicht dat ik twee coaches naast me krijg die mij helpen om op zo hoog mogelijk niveau te komen, vind ik mogelijk nog interessanter dan het behalen van de kwalificatie zelf. Ik werk al aan de voorbereidingen van het traject dat zowat het hele jaar in beslag zal nemen.

 3. PixelDude Raoul
  Profiel PixelDude Raoul schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 12:19  | reageer

  Uitvogelen wat en waar ik in de natuur infrarood en luchtfotografie kan beoefenen ... en het dan ook doen.
  Een lichtgewicht drone (max 249 g) die kan omgeturnd worden (of is) tot IR camera en er dan nog IR filters voor vinden, dat zou top zijn. Maar, die beiden heb ik nog niet gevonden.

 4. Jan Willem
  Jan Willem schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 15:26  | reageer

  Net als @Bas Braad, kijk ik veel vlogs van profs, het inspireert mij en je leert er ook veel van. En verder, hoop ik in 2024 meer te kunnen doen met HDR fotografie en meer te oefenen in Lightroom, om meer uit je foto's te halen.

 5. Wil van Leeuwen
  Wil van Leeuwen schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 22:51  | reageer

  Mijn voornemen voor 2024 is het programma PhotoPills intensiever te gebruiken. Nando ik zou het daarom fijn vinden als je de tweede cursus binnenkort uitbrengt. Bij voorbaat mijn dank.

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 23:45  | reageer

  De cursus Photopills voor Gevorderden komt eind deze maand uit, dus dat komt goed uit. vrolijk

 7. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 9 januari 2024 om 22:51  | reageer

  Mijn voornemen is om wat meer tijd te besteden aan studiofotografie. Mijn fysieke mobiliteit gaat langzaam achteruit en dan wordt erop uit trekken steeds moeilijker en de mooie plekken in de natuur en landschap zijn voor mij vaak zelfstandig niet bereikbaar. Dus lijkt me studiofotografie wel een oplossing om mijn hobby zelfstandig te blijven uitoefenen.

 8. Maritza Mali
  Maritza Mali schreef op vrijdag 12 januari 2024 om 17:34  | reageer

  Haha mijn goede voornemen zal jullie wel aanspreken. Met alle VIP opdrachten van de Photofacts Academy mee doen en de bijbehorende cursussen volgen. 😁

 9. Viviane
  Viviane schreef op vrijdag 12 januari 2024 om 19:44  | reageer

  Mijn goede voornemen is reeds gestart in december…20 jaar digitale foto’s gesorteerd.
  2024 wordt of zou moeten worden… het jaar van de ontwikkeling van die gesorteerde foto’s in lightroom classic en het aanmaken van fotoboeken…. Denk dat ik er ineens een 2-jarig voornemen van maak 😉

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.186 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord