Elja Trum

55 gratis luchten downloaden voor Photoshop Luchtvervanging

zondag 22 augustus 2021, 20:20 door | 5.415x gelezen | 6 reacties

In Photoshop kun je tegenwoordig met behulp van kunstmatige intelligentie super eenvoudig luchten vervangen in je foto's. Photoshop komt standaard al met een aardig aantal luchten, maar momenteel kun je er gratis ook nog 55 extra bij downloaden.

» Download de gratis luchten

De luchten zijn geschoten door Cliford Mervil, Rick Mandia, Ryan Longnecker en Russel Brown.

Na het downloaden kun je de luchten toevoegen aan jouw Photoshop installatie door een foto te openen en te gaan naar het menu-item Bewerken. Kies hier voor Luchtvervanging.

Luchten Importeren


In het luchtvervanging-venster dat opent klik je nu op het kleine pijltje naast de foto bij 'lucht:'. Vervolgens klik je op het tandwieltje, kies je voor Luchten importeren en dan voor Vanuit voorinstellingen voor lucht....

Vervolgens klik je één van de .sky-bestanden aan die je net gedownload hebt. Photoshop voegt dan een nieuwe map toe aan je lijst met luchten. Doe dit zo voor elk .sky-bestand dat je gedownload hebt.

Enne, denk er zelf ook aan om, als je een mooie lucht ziet, daar ook een foto van te schieten. Het is natuurlijk het leukste als je jouw luchtvervangingen uitvoert met luchtfoto's die je ook zelf geschoten hebt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Donald Willemsen
  Donald Willemsen schreef op maandag 23 augustus 2021 om 15:51

  Dank voor de tip. Ik vind dat Luminar AI de luchtvervanging veel beter doet dan Photoshop.

 2. Lauran
  Lauran schreef op dinsdag 24 augustus 2021 om 18:27

  Dit luidt het einde van de fotografie in.

 3. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 24 augustus 2021 om 20:45

  @Lauran, met alle respect voor jouw mening. Ik denk niet dat jouw doemscenario uit zal komen. Het aanpassen van foto's is al zo oud als de weg naar Rome. Ook in het analoge tijdperk gebeurde dit al. Het grote verschil is, dat het nu digitaal een stuk makkelijker is geworden. Nou ja, makkelijker? Met een lucht vervangen ben je er niet. Je moet het licht in de foto aanpassen, de schaduwen veranderen. Probeer dat maar eens correct te doen. Bovendien, die standaardluchten die erbij zitten in Ps zo herkenbaar als je ze vaak gebruikt.
  De serieuze fotograaf zal die vervangtrucs niet snel willen toepassen. Het zal dus wel loslopen met jouw doemscenario.

 4. Stefanie
  Stefanie schreef op woensdag 25 augustus 2021 om 07:30

  Mijn mening is dat ook als je knutselt aan je foto's moet je dat zo veel mogelijk met eigen materiaal doen en wat is er nu makkelijker dan een eigen bieb met luchten aan te leggen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Photoshop Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord