Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Luc Baert

Hoe word ik een betere landschapsfotograaf?

zondag 20 november 2022, 15:51 door | 2.096x gelezen | 0 reacties

Landschapsfotografie is een van mijn favoriete onderwerpen bij het beoefenen van mijn hobby fotografie. Ik had het geluk om voor mijn job heel veel te reizen.

De mooie landschappen en vergezichten, indrukwekkende wolkenmassa's, adembenemende ochtend- of avondbeelden hebben mijn interesse in de landschapsfotografie nog meer versterkt.

Op zoek naar cursussen over landschapsfotografie om mijn vaardigheden en kennis van het maken van landschapsfoto's te verrijken, vond ik een geweldige cursus op de ledenwebsite van Photofacts Academy. De Masterclass 'Hoe je landschapsfoto's maakt als een Pro' van Bas Meelker.


Ik dacht dat ik al het een en ander afwist van het maken van mooie, sprekende landschapsfoto's, maar tijdens het bekijken van de masterclass wist ik dat ik nog ik nog een hoop te leren had.

De masterclass van Bas Meelker is een eyeopener voor mij!

In deze één uur en drie minuten lange Masterclass landschapsfotografie legt Bas op een heldere en aangename manier uit wat landschapsfotografie inhoudt en hoe je de technische kennis in praktijk brengt.

De cursus is praktisch in 23 rubrieken onderverdeeld zodat ik elk deel van de cursus dat voor mij interessant is afzonderlijk kan herbekijken.

In iedere rubriek bespreekt Bas een aspect van landschapsfotografie. Belichting, sluitertijd, de compositie van de foto, invloed van het weer, het gebruik van filters, welk materiaal heb ik nodig, enzovoorts.

Allemaal heel belangrijke onderdelen van hoe maak ik een persoonlijke, sprekende landschapsfoto?

Na het bekijken van de cursus, door Bas met mooie foto's en power point slides geïllustreerd, waren mijn interesse en mijn zin om mij nog meer op landschapsfotografie te gaan toeleggen zeker gegroeid.

Deze Masterclass is een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in het maken van landschapsfoto's.

Wat mij betreft is de cursus ook zeer geschikt voor liefhebbers van reisfotografie en stadsfotografie. De tips over belichting, invloed van het weer en zeker de compositie van een foto kunnen hier heel nuttig zijn.

De Masterclass Hoe je landschapsfoto's maakt als een Pro ga ik zeker nog bekijken, de rubrieken over de belichting, het gebruik van filters en last, but not least de compositie van de foto vind ik super interessant.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord