Review: Thule Covert DSLR Rolltop fotorugzak
vrijdag 10 maart 2017, 11:11 door Michelle Peeters | 6.786x gelezen | 0 reactiesWe hebben weer een leuke, handige tas ter review gekregen! Dit keer is het een Covert DSLR Rolltop van Thule.
Deze grote fotorugzak is ideaal als je veel verschillende apparatuur op een veilige en stijlvolle manier mee wilt nemen. Waarbij je natuurlijk ook over het nodige draagcomfort wilt beschikken.
Uitvoering en details
De Covert Backpack is een handige en grote cameratas (rugzak) van topmerk Thule. Cameratassen van Thule staan bekend om hun duurzaamheid en veelzijdigheid.
Deze cameratas is geschikt voor het opbergen van een semiprofessionele digitale camera inclusief zoomlens, daarnaast is er nog genoeg plek voor losse lenzen en/of een flitser. Aan de zijkant van de cameratas zijn allerlei opbergvakken voor brillen en kwetsbare spullen.
De innoverende constructie in de tas zorgt ervoor dat de kwetsbare inhoud wordt beschermd.
Daarnaast is de tas van waterafstotende stof vervaardigd en zal dus te allen tijde waterbestendig zijn. Er is een compartiment dat afzonderlijk uitneembaar is en waarin je de camera of persoonlijke spullen in kunt doen, deze passen bijvoorbeeld in een kluis. Daarnaast is de cameratas voorzien van extra vakken voor allerlei accessoires.
De afmetingen zijn 54 x 45 x 20 cm. Hij heeft een uitneembaar compartiment voor een spiegelreflex camera, draagmogelijkheden voor driepoot en is waterbestendig.
Uitzonderlijke produkten, op kwaliteit getest
Thule zet zich in voor het leveren van uitzonderlijke producten die op kwaliteit zijn getest en zijn gegarandeerd tegen fouten in materiaal en vakmanschap. Hoog tijd om eens te kijken hoe de kwaliteit en het gebruiksgemak zich verhouden tot de prijs.
Deze rugzak wordt gepresenteerd als een functionele dagrugzak. Hij lijkt alles in zich te hebben waar ik over het algemeen naar op zoek ga bij de aanschaf van een goede fotorugzak. Hij is goed georganiseerd, heeft een strak design, gevoerde bescherming voor veilig vervoer van (electronische) apparatuur en is lichtgewicht.
Ideaal voor de urban explorer maar ook de natuurfotograaf die zware hikes moet ondernemen om bij zijn fotografisch doel te komen. En die daarbij vaak zware lasten moet torsen.
Opslagruimte - hoofdcompartimenten
Wat me meteen aantrok bij deze rugzak waren de duidelijk ontworpen hoofdvakken. Het bovenste gedeelte is bedoeld voor het opslaan van persoonlijke items. Het heeft als extra beveiliging een rits aan het rolluik en een paar gespen.
Het bovenste compartiment kan je gebruiken om een scala aan artikelen in op te bergen. Van kleding tot AC-adaptors, flessen water, een GPS of zelfs een EHBO-kit.
In het onderste gedeelte kan je het beste je DSLR opbergen. Via een zijpaneel is de uitneembare SafeZone™-cocon met zeer compacte gevoerde bodem toegankelijk. De bodem hiervan is volledig gevoerd, de camera is goed beschermd!
Vakken
Aan de achterzijde is een groot zijpaneel-vak waarin een 15" laptop past. Binnen hetzelfde vak is een kleinere pocket gemaakt voor het onderbrengen van andere dunne, platte items zoals een extra laptop, notebook, of bijvoorbeeld kaarten.
Meer vakken (ik ben dol op organiseren!)
Ik hou ervan om al mijn spullen op een speciale plek te bewaren zodat ik ze gemakkelijk kan terugvinden. Ik weet het dan ook meteen als er iets ontbreekt. Onder de belangrijkste klep aan de voorzijde van de rugzak bevinden zich drie vakken met klittenband van een fatsoenlijk formaat.
Hier kan je bijvoorbeeld een mobieltje, handzeep, extra batterijen of een selfie stick in stoppen. En zelfs een portable hard drive zou erin moeten passen. Maar ik denk niet dat ik me daar erg comfortabel bij zou voelen, omdat er aan de voorkant niet veel bescherming zit voor fragiele spullen.
Aan de voorkant zit onder de bovenkant ook nog een wat groter vak dat met een ritssluiting wordt afgesloten. Dit vak biedt wel meer bescherming.
Bovendien zit het wat meer buiten bereik van eventuele gauwdieven dus je kunt er je belangrijke items zoals je portemonnee, paspoort, vliegtickets, sleutels (er zit zelfs een sleutelhaak in!) mooi in opbergen.
Op de klep die zich opent naar het camera compartiment zit nog een extra zak met ritssluiting, waar je kleine camera gerelateerde accessoires in kunt opbergen.
De grote kracht van deze rugzak is het aantal handige zakjes en vakjes waar maar geen eind aan lijkt te komen. Binnen dezelfde zijpaneel zak bevinden zich ook nog drie kleine elastische zakjes met de perfecte grootte om precies mijn type batterijen stevig op hun plaats te zetten.
Statief of fles water
Ten slotte is er aan de zijkant van de rugzak een diep vak aangebracht dat je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een fles water of een statief in te dragen.
Gewicht
Als je van plan bent om heel veel apparatuur te dragen over grote afstanden zou ik niet alle gewicht in deze enkele rugzak onderbrengen. Hij lijkt meer geschikt voor de minimalistische fotograaf met een camera body, twee tot drie lenzen en een flitser.
Conclusie
Ik had hoge verwachtingen van deze rugzak, misschien zelfs een beetje te hoog. Wat ik hoopte uit deze rugzak te halen was een evenwicht tussen bescherming van mijn foto-apparatuur en de ruimte om daarnaast ook nog persoonlijke spullen mee te kunnen nemen.
De Thule Covert voorziet in tal van organisatorische mogelijkheden. Heb je echter last van gevoelige schouders, dan biedt hij helaas niet genoeg steun om meer gewicht te dragen. Er zijn ook geen heupbanden aanwezig om het gewicht wat over schouders en heupen te verdelen.
Blijft je totale gewicht onder de twaalf kilo, dan is het goed te doen. Kom je daarboven, dan krijg je te kampen met pijnlijke schouders en misschien zelfs een paar rode striemen.
Over het algemeen: het design en de organisatorische mogelijkheden van deze fotorugzak zijn prima in orde. Alleen het op een comfortabele manier sjouwen met zware lasten over lange afstanden lijkt ook voor deze rugzak een onoverkomelijke uitdaging.
Wat erg goed is aan de rugzak:
- Gestroomlijnd
- Reis-vriendelijk formaat (afmeting: 54 x 45 x 20 cm)
- Strak design
- Zeer goede, organisatorische mogelijkheden
- Zeer goede bescherming van foto-uitrusting
Wie zou blij zijn met deze rugzak:
- Urban explorers, natuur- en reisfotografen
- Niet te zwaar uitgeruste fotografen
- Georganiseerde mensen
Fotografen die veel (zware) apparatuur mee willen dragen over langere etappes zijn waarschijnlijk minder tevreden over deze rugzak.
Wil jij ook gave foto's maken?
Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.14 dagen gratis fotografiecursussen kijken
Over de auteur
Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.
0 reacties
Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
Tips voor op fotoreis. Deel 1: De fototas
door Nando Harmsen
-
Wat mag niet in je fototas ontbreken?
door Nando Harmsen
-
Een rugzak inpakken; camera zonder of met objectief
door Nando Harmsen
-
Nachtfotografie tip: overweeg een schoudertas
door Nando Harmsen
-
Gebruik de beste fototas voor jouw fotografie
door Nando Harmsen
-
Waar word jij door gefascineerd?
door Laura van der Burgt
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
44.386 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via
Elja Trum
Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over PhotofactsGratis eBook: Fotograferen van Kinderen
Mis dit niet: Tips voor adembenemende familiekiekjes!
Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je (klein)kinderen kunt maken. Je krijgt van mij ook wekelijks nieuwe fotografietips per mail.