Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Luminar NEO komt met een nieuwe update

vrijdag 15 juli 2022, 14:07 door | 2.376x gelezen | 4 reacties

Luminar (Skylum) heeft een nieuwe update aangekondigd. Het wordt nu mogelijk om een belichtingstrapje in de software samen te voegen tot een HDR opname. Er komt ook de mogelijkheid om de functie doordrukken en tegenhouden (dodge and burn) te gebruiken.

Tot op heden was het onmogelijk om in Luminar een HDR opname te genereren uit meerdere belichtingen. Je was daarvoor afhankelijk van een apart software pakket, zoals Aurora HDR. Skylum, het bedrijf achter Luminar, kondigt nu aan dat vanaf 28 juli een plugin voor Luminar NEO beschikbaar zal komen.

Luminar NEO hdr


Met de plugin wordt het mogelijk om een belichtingstrapje tot maximaal 10 foto's samen te voegen tot een HDR opname. Er is wel een adder onder het gras, de plugin is niet gratis. Het kost 49 euro om deze HDR functie te gebruiken.

Wie voor een abonnement heeft gekozen, krijgt deze plugin gratis. Ook eigenaren van Aurora HDR zullen deze plugin gratis kunnen gebruiken. Heb je echter gekozen voor eenmalige aanschaf van Luminar NEO, dan is het niet gratis.

Luminar NEO hdr voorbeeld


In het blok Professional zal via de update vanaf 28 juli ook de opties doordrukken en tegenhouden beschikbaar komen. Dit staat ook bekend onder de naam dodge and burn.

Behalve deze optie komt ook supercontrast en color harmony beschikbaar. Skylum laat weten dat deze twee opties hetzelfde werken als in Luminar AI, waar dit al beschikbaar was.


Meer weten over HDR fotografie?


Bij Photofacts Academy, onze online cursusomgeving voor fotografen, hebben we een complete cursus over HDR fotografie. Je kunt deze cursus twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

4 reacties

 1. P. Heins
  P. Heins schreef op zondag 17 juli 2022 om 07:43  | reageer

  Ik heb Luminar 4 en Luminar AI ( vanwege de lucht reflectie in water gekocht.) en AURORA HDR . Gaat de plugin ook in Luminar AI werken? Anders blijf je Luminars aan het kopen, wat ik trouwens niet ga doen, de Luminar AI vind ik prima. En anders blijf ik mijn HDR's wel in Lightroom doen.

 2. Nando
  Profiel Nando schreef op maandag 18 juli 2022 om 09:26  | reageer

  @P.Hein:
  Reken er maar niet op dat deze plugin voor de andere (oudere) Luminar versies zal werken. Deze zal alleen voor de versie NEO zijn.

 3. Roeland
  Roeland schreef op woensdag 20 juli 2022 om 10:53  | reageer

  Uit de Luminar website kan ik niets anders opmaken dan dat deze plugin alleen aan te schaffen is samen met Neo. Om twee keer Neo te kopen gaat wel wat ver. Of zit de aanschaf van alleen de plugin ergens verborgen?

 4. Nando
  Profiel Nando schreef op woensdag 20 juli 2022 om 17:33  | reageer

  @Roeland: de plugin is pas vanaf 28 juli beschikbaar. Ik neem aan dat vanaf die datum de mogelijkheden tot aanschaf terug te vinden zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord