Elja Trum

Photoshop concurrent Affinity Photo gelanceerd

vrijdag 10 juli 2015, 12:24 door | 7.023x gelezen | 11 reacties

Zie jij het abonnementsplan waar Adobe iedereen in probeert te krijgen niet zo zitten, maar wil je wel geavanceerde fotobewerkingen kunnen uitvoeren? Wellicht is het deze week gelanceerde Affinity Photo wat voor je.


Eerder was de beta versie gratis te proberen. Nu is dus de definitieve versie gereed. De prijs wordt 49,99 euro, maar vanwege de lancering is het fotobewerkingspakket nu (tot 23 juli 2015) verkrijgbaar voor 39,99 euro.

Slecht nieuws voor Windows gebruikers; het programma is voorlopig alleen verkrijgbaar voor Mac OS X. Aan Affinity Photo is vijf jaar gewerkt. Ook Photoshops PSD bestanden kun je met het programma lezen en schrijven.

Na aankoop krijg je ook nog steeds gratis updates. De ontwikkelaar, Serif, belooft je in elke geval 'de komende jaren' niet opnieuw te berekenen voor een nieuwere versie.

Volgens mij een interessant alternatief voor Photoshop met een aangename prijsstelling. Uiteraard is het wel een nieuw programma, waar je mee zult moeten leren werken. Of veel mensen bereid zijn deze tijdsinvestering te doen is de vraag.

En jij?
Ga jij werken met Affinity Photo?


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Han Balk
  Profiel  Han Balk schreef op vrijdag 10 juli 2015 om 13:00

  Er is hoop voor Windows gebruikers. Dit kreeg ik als antwoord op de vraag over hoe het stond met een Windows-versie:

  "Once we've completed the full Mac suite we will look into other platforms, including Windows"

 2. Anita
  Anita schreef op vrijdag 10 juli 2015 om 13:23

  laatste zin van de laatste alinea - het is 'bereid zijn te..' = voltooid deelwoord dus zonder -t erachter. Je kan wel zeggen 'hij bereidt iets', dan komt er weer wel een -t achter (in de tegenwoordige tijd). Ik lees graag de stukjes op Photofacts maar ik vind dit soort taalslordigheidjes altijd een beetje jammer....

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 10 juli 2015 om 13:57

  @Anita; je kunt taalslordigheidjes altijd even per mail doorgeven, dan pas ik het direct aan.

 4. peterfoto
  Profiel peterfoto schreef op vrijdag 10 juli 2015 om 14:49

  Als ik de eerste beelden zie dan lijkt het erg op PS. Is dat niet auteursrechtelijk beschermd? Mooie presentatie, hierdoor weet je natuurlijk nog niet precies wat het programma kan. Hoe zit het met de uitwisselbaarheid met LR, zeker als je LR als database gebruikt ?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord